Γ.Ν. Αμαλιάδας: Δυο ασθενείς εισήχθησαν για τακτικά χειρουργεία και κόλλησαν κορωνοϊό – Από λάθος τους έδωσαν και εξιτήριο

Share this

Θετικά είναι τα δείγματα δύο ασθενών που χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και έλαβαν εξιτήριο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός για όσους ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες δύο περιστατικά που εισήχθησαν την περασμένη Πέμπτη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ως τακτικά χειρουργεία βρέθηκαν εκ των υστέρων θετικά με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο περιβάλλον των δύο χειρουργηθέντων.

Συγκεκριμένα με την είσοδο των ασθενών στο Νοσοκομείο, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λήφθηκαν rapid test τα οποία βγήκαν αρνητικά. Στη συνέχεια, όταν εισήχθησαν στη Χειρουργική Κλινική, λήφθηκαν και μοριακά τεστ.

Τα αποτελέσματα των μοριακών δεν βγήκαν την Παρασκευή, όπως γίνεται συνήθως, αλλά το πρωί του Σαββάτου, τη στιγμή που τα χειρουργεία στην Αμαλιάδα γίνονται Τρίτη και Παρασκευή. Ο υπεύθυνος γιατρός δεν περίμενε τα τεστ PCR αλλά προχώρησε κανονικά στη διαδικασία των επεμβάσεων.

Οι δύο ασθενείς ένας άντρας και μια γυναίκα που νοσηλεύτηκαν κανονικά τουλάχιστον ο ένας και με άλλους ασθενείς στον ίδιο θάλαμο ,στη συνέχεια έλαβαν εξιτήριο , ύστερα από χειρουργείο κοίλης και χολής, με τη διασπορά του ιού να είναι άγνωστο τι διαστάσεις έχει λάβει.

Share this

Αφήστε μια απάντηση