Σε κελί καραντίνας των φυλακών Τρίπολης ο Δ. Λιγνάδης – Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου ενώπιον της ανακρίτριας

Η σοβαρότητα των πράξεων που αποδίδονται στον Δημήτρη Λιγνάδη και ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων βάρυναν στην απόφαση να διαταχθεί η προφυλάκισή του. Ο σκηνοθέτης πέρασε το μεσημέρι το κατώφλι των φυλακών της Τρίπολης. Στο κελί του θα εκτίσει την 14ημερη καραντίνα που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Σε μια πραγματικά εξαντλητική διαδικασία, 15 ωρών, ο Δημήτρης Λιγνάδης μπήκε ημέρα στα δικαστήρια και βγήκε 2 ώρες μετά τα μεσάνυχτα.

Εκτός από το 27σελιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την 19η τακτική ανακρίτρια και για τις 2 πράξεις του βιασμού.

Η μοναδική αιτία, κατά τον Δημήτρη Λιγνάδη, για να μπει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, ήταν η έχθρα του με ηθοποιούς και παράγοντες από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι με το δεύτερο φερόμενο θύμα, τον 17χρονο τότε ανήλικο που κατηγορείται ότι βίασε σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου, είχαν φιλική σχέση και μάλιστα τον είχε φιλοξενήσει για κάποιες ημέρες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης απάντησε και στο μουσικοσυνθέτη που τον έχει καταγγείλει για παρενοχλήσεις μαθητών κατά τη θητεία του στο Αρσάκειο.

«Ψεύδεται ασυστόλως όταν λέει ότι διατηρούσα εξωσχολικές σχέσεις με παιδιά του Αρσακείου το 1999-2000. Εγώ στο Αρσάκειο εργάστηκα από το 1993 περίπου έως το 2001, γιατί το 2002 πήγα στο Κολλέγιο όπου εργάστηκα για τρία χρόνια. Οι γονείς και τα παιδιά του Αρσακείου καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας μου εκεί, είχαν κι έχουν τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπό μου», ανέφερε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο Αλέξης Κούγιας έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατά της απόφασης ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ειδικό σχέδιο για την ασφάλεια του Λιγνάδη από την ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Ο σκηνοθέτης έφτασε σήμερα Παρασκευή στις φυλακές της Τρίπολης και το πρώτο πράγμα που έκανε είναι τεστ κορονοιού. Ακολούθως οδηγήθηκε σε ειδικό «κελί καραντίνας», όπου μπαίνουν οι νεοαφιχθέντες, βάσει του πρωτοκόλλου για την Covid-19. Στο κελί αυτό θα παραμείνει για εφτά ημέρες (εφόσον το τεστ που θα του γίνει την 7η ημέρα βγει αρνητικό).

Μαζί του στο «κελί καραντίνας» βρίσκονται δύο ακόμα κρατούμενοι. Το κελί θα επιτηρείται επί 24ωρου βάσης από υπαλλήλους των φυλακών.

Όταν περάσουν οι 7 ημέρες, ο Λιγνάδης θα οδηγηθεί στο κανονικό του κελί, όπου θα παραμείνει για όσο διάστημα διαρκέσει η κράτησή του στις φυλακές Τρίπολης. Στο μόνιμο κελί του θα βρίσκεται μαζί με ακόμα δύο έως τέσσερις κρατουμένους (δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο αριθμός).

Στις φυλακές Τρίπολης, εκτίουν την ποινή τους άτομα που έχουν φυλακιστεί για παρόμοια αδικήματα (προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, βιασμοί, σεξουαλική κακοποίηση).

Με μάρτυρες, ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε την καθημερινότητά του , φωτογραφίες και εισιτήρια από τις διακοπές του ο Δημήτρης Λιγνάδης επιχείρησε να στηρίξει τα άλλοθί του για τις δύο κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει.

Υποστηρίζει πως τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία κατηγορείται ότι προέβη στις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, βρισκόταν σε άλλα μέρη και όχι εκεί που ισχυρίζονται οι μηνυτές.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης

Οι μάρτυρες μεταξύ των οποίων ο αδερφός του σκηνοθέτη Γιάννης, η πρώην υφυπουργός Παιδείας Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγος της, ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, Διονύσης Παναγιωτάκης, προτάθηκαν από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του, ότι τον Αύγουστο του 2015 δεν βρισκόταν στην Επίδαυρο, όπως υποστηρίζει ο μηνυτής αλλά έκανε διακοπές στην Ιθάκη….

Κατά την περίοδο των διακοπών στην Ιθάκη, τέταρτος μάρτυρας υποστηρίζει ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αδερφό του Δημήτρη Λιγνάδη και ότι ο σκηνοθέτης ήταν εκεί.

Άγνοια για την ουσία της υπόθεσης δήλωσαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Ιωάννης Παναγόπουλος και ο ηθοποιός Αγησίλαος Μικελάτος, μέσω των δικηγόρων τους, τονίζουν πως άμεσα θα επικοινωνήσουν με την ανακρίτρια εάν χρειαστεί να καταθέσουν, αν και όπως λένε, εν αγνοία τους δηλώθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες που με την κατάθεσή τους θα ενισχύσουν τα άλλοθι του πελάτη του.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ντίνα Τσουκαλά, Πέγκη Μπρούσαλη, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Κάτια Νιάκαρη

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση