Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός στο ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»

Μικρής έντασης έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26/2 στο ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», στο Θησείο.

Οι δράστες τοποθέτησαν γκαζάκια επί της οδού Σαλαμίνος, στην παράπλευρη όψη του ιδρύματος, καθώς στην μπροστινή υπάρχουν κάμερες και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν εξερράγησαν όλα τα γκαζάκια, με αποτελέσματα τα άθικτα κομμάτια αλλά και υπολείμματα να μεταφερθούν στη διεύθυνση εγκληματολογικών Ερευνών. Στο σημείο έχει κληθεί κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Όπως έγινε γνωστό οι πυροτεχνουργοί , με ειδικό ρομπότ, ετοιμάζονται να προκαλέσουν ελεγχόμενη έκρηξη στο μηχανισμό που έχει βρεθεί εξωτερικά του κτιρίου του Ιδρύματος.

Η ΝΔ

Σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται ότι: «Η επίθεση θρασύδειλων τραμπούκων στο Ίδρυμα “Κωνσταντίνος Μητσοτάκης” είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος στόχων που σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία.

Οι εχθροί της Δημοκρατίας στοχεύουν όσους την υπερασπίζονται και την ενδυναμώνουν. Αλλά η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν. Αντίθετα με ό,τι επιδιώκουν οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου».

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση