Παράταση lockdown στην Αττική για μια εβδομάδα – Νέες περιοχές στο κόκκινο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την ένταξη των κάτωθι περιοχών στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο»): ΠΕ Λευκάδας, ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Σύρου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Κορινθίας, δήμος Αρταίων, δήμος Διδυμότειχου, δήμος Λοκρών, δήμος Αμφιλοχίας, ολόκληρη η ΠΕ Ηρακλείου, ολόκληρη η ΠΕ Κορινθίας. Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίων, Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης, οι ΠΕ Εύβοιας (πλην Σκύρου), Αχαΐας, Αρκαδίας, καθώς και Αττικής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρδαλιάς στους δήμους Λαρίσης και Βόλου, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητική τάση τα τελευταία 24ωρα, παρακαλώντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Από το επίπεδο αυξημένου κινδύνου βγαίνουν οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου και μπαίνουν στο επιτήρησης καθώς έχει βελτιωθεί σημαντικά η επιδημιολογική τους εικόνα. Στο επίπεδο επιτήρησης για τον ίδιο λόγο μπαίνει και ο δήμος Μυκόνου βγαίνοντας από το πολύ αυξημένου κινδύνου.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση