Γ. Μπαμπινιώτης για καταγγελίες αποφοίτων Αρσακείου: Αυθημερόν στον Εισαγγελέα

Share this

Την άμεση κατάθεση αιτήματος στην εισαγγελία εισηγήθηκε ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από επιστολή διακόσιοι ογδοντα πέντε αποφοίτων του Αρσακείου προς την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία,  όπου κάνουν λόγο για συγκάλυψη περιστατικών σεξουαλικής, ψυχολογικής και λεκτικής παρενόχλησης από συγκεκριμένους, όπως λένε, καθηγητές, και ζητούν πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Μπαμπινιώτης γνωστοποίησε πως έχει συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για σήμερα και πως θα κατατεθεί αίτημα στην εισαγγελία ώστε να κληθούν άμεσα να καταθέσουν οι 285 απόφοιτοι και να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση αποφοίτων των Αρσακείων, η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο «in.gr».

Έχω ήδη συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για αύριο, Παρασκευή 26 Φεβρουαριου 2021.

Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα ειναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας «in.gr» και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Η Φιλεκπαιδευτικη Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει -αυτονοήτως- ό, τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό.

Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης
Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας»

Share this

Αφήστε μια απάντηση