Handelsblatt: Η Ελλάδα παράδειγμα επιτυχημένης εκστρατείας εμβολιασμού

Την Ελλάδα, την Γαλλία, την Δανία και το Ισραήλ, αναδεικνύει η Handelsblatt ως παραδείγματα προς μίμηση σε ό,τι αφορά την διαδικασία των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, την ώρα που, όπως αναφέρει, στην Γερμανία επικρατεί «χάος».

«Εκεί που ο εμβολιασμός λειτουργεί καλύτερα: μυστικά επιτυχίας από τέσσερις χώρες», είναι ο τίτλος της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας που παράλληλα κάνει λόγο για στασιμότητα στη Γερμανία όπου διαπιστώνονται μεγάλα προβλήματα για να κλείσει κανείς ραντεβού, καθώς οι τηλεφωνικές γραμμές είναι υπερφορτωμένες, ενώ και οι αντίστοιχοι ιστότοποι λειτουργούν με δυσκολία. «Και μετά πρέπει οι πολίτες, έπειτα από μακρά αναμονή, να ακούσουν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και εξηγεί ότι κάθε κρατίδιο οργανώνει διαφορετικά τις διαδικασίες του, δεν υπάρχει ένα κεντρικό σημείο, «με αποτέλεσμα να παρουσιάζει στασιμότητα ο τόσο σημαντικός γρήγορος εμβολιασμός» του πληθυσμού.

Η «Επιχείρηση Ελευθερία», όπως την ονομάζει η Ελλάδα, εγγυάται σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε σε πρώιμο στάδιο ως ύψιστη προτεραιότητα την οργάνωση της εκστρατείας εμβολιασμού», τονίζει ο συντάκτης, ενώ στο δημοσίευμα φιλοξενείται δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ ‘Ακη Σκέρτσου: «Ο Πρωθυπουργός εμπλέκεται καθημερινά. Όλα γίνονται χωρίς χαρτί και είναι πλήρως ψηφιοποιημένα, δεν υπάρχουν ουρές, κάθε εμβολιασμένος λαμβάνει ηλεκτρονική βεβαίωση. Η αξίωση είναι: αντιμετωπίζουμε τους πολίτες ως πελάτες, όχι ως αιτούντες».

Όλα τα κανάλια της εκστρατείας εμβολιασμού στην Ελλάδα συγκεντρώνονται, όπως περιγράφει η εφημερίδα, στον «πύργο ελέγχου» στο κέντρο αξιολόγησης της κατάστασης που λειτουργεί μέρα – νύχτα στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Ο υφυπουργός Σκέρτσος περιγράφει την συνταγή επιτυχίας με τις λέξεις: «ψηφιοποίηση, διαφάνεια, κεντρικός σχεδιασμός και παρακολούθηση της διαδικασίας σε πραγματικό χρόνο», καταλήγει το δημοσίευμα.

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση