Σύγχρονος εξοπλισμός στο νοσοκομείο Βέροιας και το Κέντρο Υγείας Γουμένισσας

Share this

Με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα θα εξοπλιστούν το νοσοκομείο της Βέροιας και το Κέντρο Υγείας Γουμένισσας με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο της Βέροιας θα εγκατασταθεί ένας εξωσωματικός λιθοτρίπτης εξελιγμένης τεχνολογίας ενώ στο Κέντρο Υγείας Γουμένισσας ένας ψηφιακός μαστογράφος αποτελούμενος από γεννήτρια ακτινών -Χ, ακτινολογική λυχνία, σταθμό ελέγχου (χειριστήριο), βραχίονα με ψηφιακό ανιχνευτή, σταθμό ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας και διάγνωσης, σύστημα ψηφιακής υποβοήθησης διάγνωσης (CAD).

Το Κέντρο Υγείας θα εξοπλιστεί, μεταξύ άλλων, και με ένα μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας, το οποίο θα εκτελεί απεικονιστική διάγνωση οστεοπόρωσης.

Από τις δύο δομές εξυπηρετούνται περίπου 40.000 κάτοικοι της περιοχής.

Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρει ότι σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η Περιφέρεια υλοποίησε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού όλων των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, καλύπτοντας κενά δεκαετιών και παρέχοντας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τη δυνατότητα να επιτελέσει το καθήκον του με καλύτερα μέσα, σε καλύτερες συνθήκες.

Share this

Αφήστε μια απάντηση