Πριν από 55 χρόνια η Ε. Κυπραίου παρουσίασε την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση (video)

Το απόγευμα της 23ης Φεβρουαρίου του 1966 η κα Ελένη Κυπραίου παρουσίασε τη πρώτη τηλεοπτική εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση. Τα συναισθήματα εκείνης της ημέρας μοιράστηκε η πρώην παρουσιάστρια και ηθοποιός με τους τηλεθεατές στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

«Προετοιμάζαμε το πρόγραμμα της τηλεόρασης επί ένα χρόνο», αναφέρει η κα Κυπραίου, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει το άγχος και την αγωνία εκείνης της στιγμής. «Ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσω μια καινούρια σταδιοδρομία. Σιγά σιγά να απαγκιστρωθώ από το Εθνικό Θέατρο, που ήμουν ηθοποιός για αρκετά χρόνια και να ακολουθήσω μια πορεία στη τηλεόραση», προσθέτει η κα Κυπραίου.

Το 1966 μόνο 1.500 τηλεοπτικοί δέκτες λάμβαναν το πρόγραμμα του ΕΙΡ (της σημερινής ΕΡΤ), με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να συγκεντρωθούν σε δημόσιους χώρους όπου υπήρχαν τηλεοράσεις, για να παρακολουθήσουν την εκπομπή.

Σήμερα η κα Κυπραίου ζει στην Αίγινα, όπου ασχολείται με την παραγωγή φιστικιού. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Επίσημη έναρξη της ελληνικής τηλεόρασης – 23 Φεβρουαρίου 1966

www.ert.gr

Ιωάννα Σπανού
image}

Αφήστε μια απάντηση