Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ψωμιάδης

Share this

Σε ηλικία μόλις 57 χρόνων, έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ψωμιάδης.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο ενώ η ΕΣΗΕΑ μέσω ανακοίνωσης εξέφρασε τα συλλυπητήρια την στην σύζυγο του και στην κόρη του.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει: Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με ιδιαίτερη θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Ψωμιάδη, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών.

Ο Κώστας Ψωμιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών, σπούδασε Δημοσιογραφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην παραγωγή τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ. Το 1988 εξέδωσε το έργο του: «Προβλήματα δομής και σύνθεσης του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ» από τον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου της Μόσχας.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στο πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», ενώ συνέχισε στο εργατικό και το κοινωνικό ρεπορτάζ. Γνωρίζοντας άπταιστα τη ρωσική γλώσσα αλλά και την αγγλική, συνεργαζόταν και με το τμήμα Διεθνών Ειδήσεων. Από το 1989 έως το 1996 συνεργάστηκε με τον Ρ/Σ «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM», στη σύνταξη ειδήσεων και την προετοιμασία ραδιοφωνικών ρεπορτάζ, ενώ το διάστημα 1993-1994 παρουσίαζε και το δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ στον Ρ/Σ “PLANET” το 1995 και με το ρεπορτάζ θεμάτων διεθνούς επικαιρότητας και παγκόσμιας οικονομίας στο περιοδικό «Greek Forum» το 1996. Υπήρξε συνιδρυτής του ενημερωτικού portal fmvoice.gr και της εβδομαδιαίας εφημερίδας “FINANCE & MARKETS VOICE”, Μέσων στα οποία διετέλεσε διευθυντής, έως το ξαφνικό του τέλος.

Ο Κώστας Ψωμιάδης ήταν ένας σεμνός, αξιοπρεπής και διακριτικός δημοσιογράφος, ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Διακρίθηκε για την επαγγελματική του προσήλωση, το ήθος και την αφοσίωσή του στο λειτούργημά μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του Ντανιέλα και την αγαπημένη του κόρη και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο.

Share this

Αφήστε μια απάντηση