Έλληνες δημιούργησαν «μαγικά» γάντια που ψηφιοποιούν τις κινήσεις μας

Η start up Magos δημιούργησε ένα γάντι υψηλής τεχνολογίας με πολλές εφαρμογές.

Για τη δημιουργία του, επιστρατεύτηκαν γνώσεις και εφαρμογές της μηχανολογίας, της ηλεκτρολογίας και του προγραμματισμού. Οι κόποι της νεοφυούς επιχείρησης δικαιώνονται καθώς το προϊόν που παρουσίασαν έχει ένα πλεονέκτημα έναντι όλων των υπόλοιπων στην αγορά.

Το γάντι μπορεί να έχει πολλαπλές εφαρμογές. Τηλεϊατρική, τηλε-εκπαίδευση, ρομποτική, παιχνίδια αλλά και μηχανική καθώς η τάση που επικρατεί είναι η χρήση προϊόντων εικονικής πραγματικότητας για να ψηφιοποιηθεί η διαδικασία σχεδιασμού και ελέγχου χρήσης πρωτοτύπων.

H start up έχει ήδη αποσπάσει διακρίσεις για τα μαγικά της γάντια. Πέρσι, κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 250 νεοφυείς επιχειρήσεις και να αναδειχθεί στους 10 φιναλίστ του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού STARTUP3. Παράλληλα είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που κατάφερε να φτάσει στους ημιτελικούς του TechRocketshipAwards Europe καθώς επιλέχθηκε μαζί με άλλες 23 εταιρείες από τις συνολικά 624 ευρωπαϊκές που διαγωνίστηκαν.

Χάρη στα βραβεία, τις χρηματοδοτήσεις αλλά και το mentoring που έχει εξασφαλίσει, τέσσερα χρόνια μετά την επιχειρηματική της ιδέα, η νεοφυής επιχείρηση αναπτύσσεται συνεχώς και πλέον ετοιμάζεται για τα πιο εντυπωσιακά της βήματα.

Για το “μαγικό” γάντι, την ιδέα και τις τεχνολογίες που αξιοποιήθηκαν όπως επίσης και για τις καινοτομίες της συγκεκριμένης βραβευμένης startup μίλησε στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 ο Βασιλαπόστολος Ουράνης, συνιδρυτής της.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

www.ert.gr

Βαγγέλης Στολάκης

Αφήστε μια απάντηση