Προφυλακίστηκε ο 62χρονος καθηγητής που κακοποιούσε ανήλικο (video)

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου από τον 62χρονο καθηγητή του, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του. Ο δράστης κατηγορείται ότι κακοποιούσε τον ανήλικο επί επτά χρόνια και κάποιες φορές παρουσία και άλλων ατόμων.

Με σκυμμένο το κεφάλι και χειροπέδες στα χέρια, συνοδεία αστυνομικών, ο 62χρονος καθηγητής, που κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση ενός 15χρονου παιδιού, τα τελευταία 7 χρόνια, παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές.
Μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν για την προφυλάκιση του. Η σύλληψη του έγινε έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση, κατά μόνας και από κοινού.

Οι γονείς του 15χρονου κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί τους και τότε τους αποκάλυψε τον εφιάλτη που ζούσε, με αποτέλεσμα να τον καταγγείλουν στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων.

Ο 62χρονος μεγάλωσε σε γειτονιά του Χαϊδαρίου. Ήταν μόνος του τα τελευταία χρόνια καθώς είχε χάσει και τον πατέρα αλλά και την μητέρα του ενώ ήταν διαζευγμένος, με ένα παιδί.

Ο 62χρονος, που είχε μακρινή συγγένεια με την οικογένεια του παιδιού, φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του είχαν οι γονείς του 15χρονου, με αποτέλεσμα το παιδί να πηγαίνει σπίτι του.

Εκεί φέρεται να το κακοποίησε ακόμα και παρουσία 4 ατόμων. Ο ανήλικος δεν κατάφερε να δώσει περισσότερα στοιχεία για αυτά τα άτομα καθώς είχε ακούσει μόνο τα μικρά τους ονόματα, ωστόσο οι αστυνομικοί από το τμήμα ανηλίκων προσπαθούν να τους ταυτοποιήσουν.

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας, ο 62χρονος φιλόλογος σε σχολείο της Δυτικής Αττικής τέθηκε σε αργία.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου: “εγώ χθες είχα ενημέρωση για το όλο συμβάν, από τον δικηγόρο του και από εκεί και πέρα ενημερώθηκε η υπηρεσία. Eίναι ένας άνθρωπος ο οποίος εντάξει, πρόκειται να βγει στην σύνταξη, είναι πολλά χρόνια στο σχολείο”.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται ενώ αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματα του.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση