Μ. Θεοδωρίδου: Nα μην παραμελούνται τα εμβόλια που δεν αφορούν τον κορονοϊό (video)

Η πανδημία ανέτρεψε την καθημερινότητα κι αποσυντόνισε πολλές δραστηριότητες και υποχρεώσεις με την προληπτική ιατρική να έχει επηρεαστεί αρνητικά, ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Στη συνέχεια εστίασε στο θέμα των εμβολιασμών λέγοντας ότι εκτός από αυτόν που αφορά των Covid υπάρχουν εμβόλια που πρέπει να γίνονται σε ενήλικες και παιδιά και να μην παραμελούνται.

Η σύσταση που υπάρχει είναι αυτά τα εμβόλια να γίνονται 14 μέρες πριν ή 14 μέρες μετά από τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό είπε η κ. Θεοδωρίδου. Ακόμα και στην περίοδο της επώασης ή και σε περίπτωση ασυμπτωματικού πάλι τα εμβόλια αυτά δεν είναι αναποτελεσματικά και δεν έχουν αυξημένους κινδύνους.

Για τα παιδιά ο κίνδυνος παραμέλησης των εμβολίων είχε εντοπιστεί έγκαιρα και έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες είπε η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής. Να γίνονται τα εμβόλια για να μην υπάρξουν κενά τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε επιδημικές εξάρσεις κι άλλων λοιμωδών νοσημάτων, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης και στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που έχει αδειοδοτηθεί για ηλικίες άνω των 16 ετών και όπως είπε παιδιά με αυξημένο κίνδυνο μπορούν να το κάνουν.

Μιλώντας στο τέλος για 100 ειδικούς που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα το τι προβλέπουν να γίνει στο μέλλον με τον κορονοϊό η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι αυτό που ήταν ξεκάθαρο είναι ότι  «η εκρίζωσή του από τον πλανήτη είναι κάτι το ανέφικτο, όμως μπορεί ο κορονοϊός να συμβιώσει μαζί μας ειρηνικά, χωρίς να μας απειλεί και να μας ταλαιπωρεί, και αυτό θα επιτευχθεί από τη φυσική νόσηση και τον εμβολιασμό».

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση