Μορφή χιονοστιβάδας οι καταγγελίες για τον Δ. Λιγνάδη (video)

Τα στόματα άνοιξαν και οι καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του θεάματος πέφτουν βροχή και για άλλα επιφανή μέλη του καλλιτεχνικού κόσμου. Ο πρόεδρος του σωματείου ηθοποιών κατάθεσε στον εισαγγελέα για τις αναφορές περί σεξουαλικών και εργασιακών κακοποιήσεων και παρενοχλήσεων που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ.

Με τρεμάμενη φωνή, η Κατερίνα, πρώην ηθοποιός που είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση πριν από 31 χρόνια από γνωστό κωμικό ηθοποιό, «σπάει» στο άκουσμα της 5ης καταγγελίας, η οποία έγινε από πρώην ηθοποιό και αφορούσε απόπειρα βιασμού από το ίδιο πρόσωπο.

Σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής της, πριν από 31 χρόνια -όπως εκμυστηρεύτηκε στην ΕΡΤ- και έχοντας μόλις υποβληθεί σε χειρουργείο μαστού, η 25χρονη τότε ηθοποιός συνάντησε στο σπίτι του τον ηθοποιό με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση,  για να συζητήσουν για μια νέα ταινία. Εκτός εαυτού, όπως καταγγέλλει, της επιτέθηκε…

Η καταγγελία της ηθοποιού κατατέθηκε στο ΣΕΗ την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να φτάσει στα χέρια του εισαγγελέα μαζί με τις υπόλοιπες τέσσερις.
Πρώτος μάρτυρας στην ευρύτερη εισαγγελική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες του κινήματος #Metoo στον καλλιτεχνικό χώρο κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Δεκάδες δικηγόροι πέρασαν την πόρτα του πειθαρχικού συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του, οι οποίοι είτε άφηναν νέες, είτε παραλάμβαναν καταγγελίες. Την Τετάρτη στον εισαγγελέα θα καταθέσει και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του σωματείου, Πασχάλης Τσαρούχας.

Η Αντιγόνη Δρακουλάκη στέκεται στο πλευρό των ηθοποιών προτρέποντας τους να σπάσουν τη σιωπή. Δίπλα στους συναδέλφους τους που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που δέχτηκαν όταν έκλεινε η αυλαία, βρίσκονται πολλοί καλλιτέχνες.

Πηγή: ΕΡΤ — Ρεπορτάζ Ελίνα Κολύβα, Σόνια Φίλη, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

 

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση