Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Δ. Λιγνάδη – Στην Εισαγγελία σήμερα ο Σπ. Μπιμπίλας

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Δ. Λιγνάδη – Στην Εισαγγελία σήμερα ο Σπ. Μπιμπίλας

Την Τετάρτη θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση καθώς οι δικαστικές αρχές επικαλούνται βαρύτατες ειδικές περιστάσεις που καθιστούν απαραίτητη τη σύλληψη και κράτησή του. Εν τω μεταξύ στον Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση Λιγνάδη, θα εμφανιστεί σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έχει κληθεί να παραδώσει όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του Σωματείου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών προσέρχεται στην Εισαγγελία να καταθέσει και για την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου καλλιτέχνη, αλλά και για όσες από τις υποθέσεις που καταγράφηκαν στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου αφορούν ιδιαίτερα “βαριά” περιστατικά βίας. Το υλικό που θα παραδώσει ο κ. Μπιμπίλας θα είναι η αφετηρία για τις επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα εκκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε για τις υποθέσεις που εντοπίζονται “ενεργά” αδικήματα να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Αντίστοιχα, αν από τον φάκελο του ΣΕΗ προκύψουν νεότερα στοιχεία για τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, αφού αυτά αξιολογηθούν ποινικά, θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ερρίκος Μηλιάρης, σύμβουλος Δημοτικών και ΔH.ΠE.ΘE και Σύμβουλος ελεύθερων και επιχορηγούμενων θεάτρων τόνισε ότι η έρευνα γίνεται υπό άκρα μυστικότητα και κανείς δεν γνωρίζει ονόματα.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, που κρατείται στη ΓΑΔΑ, αρνείται τις βαριές κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, ωστόσο το σκεπτικό του εντάλματος έχει να κάνει με την ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων, με τη μεθοδική και συστηματική προσέγγιση, την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και την εκμετάλλευση επαγγελματικής ιδιότητας.

Η διάρκεια της εγκληματικής συμπεριφοράς φέρεται να αποτέλεσε την σημαντικότερη προϋπόθεση για την έκδοση του εντάλματος καθώς καταδεικνύει: την εμμονή και την εγκληματική ροπή για πολλά έτη, την άσκηση βίας, το γεγονός ότι τα θύματα βρίσκονταν σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι οι παθόντες ήταν κυρίως αλλοδαποί ανήλικοι.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή, ο Γιάννης Βλάχος, ο οποίος δήλωσε ότι οι δικαστικές αρχές κινήθηκαν ακαριαία και με υπευθυνότητα, ενώ σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του ως πολιτική αγωγή είπε πως τις επόμενες ημέρες θα πάει στην ανακρίτρια νέους μάρτυρες οι οποίοι γνωρίζουν τον κατηγορούμενο και έχουν υποστεί κάποιου είδους παρενόχληση ή κακοποίηση ώστε να δούμε “αν συστήνονται νέες κατηγορίες, αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί”.

www.ert.gr

Το άρθρο Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Δ. Λιγνάδη – Στην Εισαγγελία σήμερα ο Σπ. Μπιμπίλας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

admin

Αφήστε μια απάντηση