Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος : Η πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα «λαϊκής βάσης»

«Η σύσταση της πρώτης Ενεργειακής Κοινότητας «λαϊκής βάσης» στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για γυναίκες Επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις τους είναι γεγονός και υλοποιείται από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ ΗΛΕΚΤΡΑ Energy, επίσημο μέλος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενεργειακών Συνεταιρισμών (RESCOOP), η οποία θα παρέχει την τεχνική υποστήριξη του έργου».

Αυτό σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολών αιτήσεων συμμετοχής, διαρκεί έως τις 5 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ενεργειακή Κοινότητα του Σ.Ε.Γ.Ε. μπορούν να συμμετέχουν μέλη του συνδέσμου (είτε ως φυσικά, είτε ως νομικά πρόσωπα) με σκοπό να δραστηριοποιηθούν στον ενεργειακό τομέα, αξιοποιώντας τις καθαρές πηγές ενέργειας.

Στόχος της ενεργειακής κοινότητας θα είναι η ενίσχυση των ατομικών/οικογενειακών εισοδημάτων, της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας με όρους ενεργειακής δημοκρατίας.

Μερίδια Συμμετοχής

«Ορίσαμε ως ελάχιστο μερίδιο συμμετοχής τα 500 ευρώ, προκειμένου η κοινότητα να είναι προσβάσιμη σε όλες τις Ελληνίδες επιχειρηματίες», τονίζει η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), Λίνα Τσαλταμπάση και προσθέτει «από εκεί και έπειτα, το κάθε μέλος, είναι ελεύθερο να εισχωρήσει στην ενεργειακή κοινότητα αγοράζοντας όσα πολλαπλάσια μερίδια των 500 ευρώ επιθυμεί».

Η ίδια σημειώνει ότι: «Ήδη το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στην Ενεργειακή μας Κοινότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία».

«Είναι, προσθέτει, «άλλη μία απόδειξη ότι στο σύνδεσμο η συλλογικότητα βρίσκει διέξοδο, καθώς από την πρώτη σκέψη μέχρι και την υλοποίηση, αλληλοεπίδρασαν σε ομάδες εργασίας, γυναίκες επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση του επίσης μέλους μας, κυρία Αλίς Κοροβέση, γενική διευθύντρια του ΙΝΖΕΒ (Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης)».

Όσες γυναίκες επιχειρηματίες ενδιαφέρονται, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο (29/03) και τον Απρίλιο (η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη) από τον Σ.Ε.Γ.Ε. και την Κοιν.Σ.Επ ΗΛΕΚΤΡΑ Energy.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση