Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των 250 μοριακών τεστς στην Αγιασο

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των 250 μοριακών τεστς στην Αγιασο

Πάνω από 250 μοριακά τεστ για κορονοϊό διενεργήθηκαν σήμερα στην κωμόπολη της Αγιάσου προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός της διασποράς του ιού μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Η Λέσβος μόλις πριν από μία εβδομάδα βγήκε από τις «κόκκινες» περιοχές και μονοψήφια είναι πλέον τα κρούσματα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Ωστόσο η αύξηση των μολύνσεων τις τελευταίες μέρες στο συγκεκριμένο χωριό, ενεργοποίησε τις αρχές για να σταματήσει περεταίρω διασπορά.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα ανακοινωθούν σε δύο μέρες οπότε θα αποφασιστεί αν χρειάζεται να ληφθούν περεταίρω μέτρα για την περιοχή.

Παράλληλα με τα μορικά τεστ σήμερα έγιναν και ράπιντ τεστ στις στενές επαφές γνωστών κρουσμάτων, τα οποία βγήκαν αρνητικά .

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε και κατ οίκον επαφές κρουσμάτων για τη διενέργεια τεστ.

«Πρέπει να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα που ενδείκνυνται για να σπάσει η αλυσίδα  μετάδοσης του ιού. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα αλλά μέχρι τότε δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», σημείωσε η πρόεδρος της Αγιάσου Διαμάντω Ρουγγέλλη , μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου.

Την Κυριακή είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα αυτό στην αστυνομική διεύθυνση Λέσβου και σήμερα την Αγιάσο επισκέφθηκε και ο Περιφερειακός  Αστυνομικός  Διευθυντής  Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς όπου μίλησε και με το προσωπικού του τοπικού αστυνομικού σταθμού για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς.

 

www.ert.gr

Μυρσίνη Τζινέλλη
image}

Αφήστε μια απάντηση