Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ – Στα ΗΑΕ και η φρεγάτα ΥΔΡΑ

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ – Στα ΗΑΕ και η φρεγάτα ΥΔΡΑ

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί από το Σάββατο 20/2 ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην αραβική χώρα, κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για Αμυντικές Υποθέσεις των ΗΑΕ Μοχάμεντ Αλ Μποουάρντι και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων (Wahat Al Karama).

Επίσης θα παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των διεθνών εκθέσεων Αμυντικού Υλικού «IDEX 2021» και «NAVDEX 2021», καθώς και το Διεθνές Συνέδριο ‘Αμυνας που πραγματοποιούνται υπό την ευγενική υποστήριξη της Α.Υ. του προέδρου των Η.Α.Ε. Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν στο εθνικό εκθεσιακό Κέντρο του Αμπού Ντάμπι.

Με την ευκαιρία αυτή, θα επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο των Διεθνών Εκθέσεων ενώ θα μεταβεί στην φρεγάτα ΥΔΡΑ που ναυλοχεί από χθες στο λιμάνι Ζαγέντ.

Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος (ε.α.) Θεόδωρος Λάγιος.

Εν τω μεταξύ κατέπλευσε χθες στα ΗΑΕ η φρεγάτα ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις εκδηλώσεις των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021, που θα πραγματοποιηθούν στο Abu Dhabi National Exhibition Centre, από αύριο έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ημέρα έφθασε στο Dubai προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) προκειμένου να εκπαιδευθεί στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης (αεροσήραγγα) που διαθέτουν τα ΗΑΕ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «η εν λόγω εκπαίδευση, η οποία εκτελείται σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, εξασφαλίζει πολύτιμη εμπειρία στο δύσκολο αντικείμενο της ελεύθερης πτώσης, με παράλληλη σημαντική μείωση κόστους σε σχέση με την εκτέλεση πραγματικών αλμάτων».

Μέρος της εκπαίδευσης της Ομάδας των Ελλήνων αλεξιπτωτιστών θα παρακολουθήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση