Προβλήματα από την επέλαση της Μήδειας -«Πάγωσαν» τα βόρεια προάστια (video)

Προβλήματα από την επέλαση της Μήδειας  -«Πάγωσαν» τα βόρεια προάστια (video)

Στην επόμενη ημέρα στρέφουν το βλέμμα τους οι κάτοικοι των περιοχών που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία «Μήδεια» και έμειναν επί ώρες εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα και νερό. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής ενώ δύσκολη θα είναι και η αποψινή βραδιά για τους κατοίκους του Διόνυσου και της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού. 

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δήμητρα Σέκη, σε ζωντανή σύνδεση από τον Διόνυσο, ανέφερε ότι πολλά νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα για τέταρτη μέρα ενώ κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να φύγουν για φιλικά τους σπίτια ή ξενοδοχεία. Από το Καπανδρίτι, η ρεπόρτερ Κάτια Νιάκαρη, είπε ότι μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο προκειμένου να προσεγγίσουν τρεις οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα για τέσσερις μέρες. Επίσης, ανέφερε ότι και στον Ωρωπό αρκετοί οικισμοί δεν έχουν ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ υπολογίζεται ότι το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης διαμορφώνεται στις 7.000.

Οι μαρτυρίες όσων βίωσαν τον εφιάλτη της κακοκαιρίας είναι συγκλονιστικές. Παγωμένοι και ταλαιπωρημένοι, οι κάτοικοι δεκάδων περιοχών στα βόρεια Προάστια, προσπαθούσαν να προστατευτούν από την παγωνιά και τη λειψυδρία όπως όπως…

«Ήταν κλειστοί οι δρόμοι και δε μπορούσαμε να φύγουμε, τώρα που άνοιξαν, φεύγουμε, τι να κάνουμε; Είμαστε στους 12 βαθμούς μέσα στο σπίτι» ανέφεραν στην κάμερα της ΕΡΤ κάτοικοι των Αφιδνών.

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, γκρέιτερ του στρατού προσπαθούσαν να ανοίξουν το δρόμο για να φτάσουν οι Πυροσβέστες σε καρκινοπαθή που έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Νωρίτερα, άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής έφτασαν με μεγάλη δυσκολία σε οικογένεια με παιδί που ήταν εμπύρετο και έπρεπε επειγόντως να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Μες τη νύχτα, οικογένεια στο Διόνυσο, μόνο με τα απαραίτητα στα χέρια, έφυγε από το σπίτι της, καθώς τα μέλη της δεν άντεξαν τον παγετό και την έλλειψη νερού. Για 4η ημέρα η Εκάλη βυθισμένη στο σκοτάδι και κάτοικοι της περιοχής τόνισαν σε δηλώσεις τους ότι βίωσαν μια εξαιρετικά δύσκολή κατάσταση.

Στις εικόνες αυτές αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους πολίτες που επί 4 ημέρες δοκιμάζονται. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλαβε ο ίδιος την πρωτοβουλία για μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών που έμειναν τα τελευταία 24ωρα χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση, ως μία ελάχιστη αναγνώριση εκ μέρους της πολιτείας της ταλαιπωρίας που υπέστησαν.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες » ανέφερε.

Τα συνεργεία της αυτοδιοίκησης, η Πυροσβεστική, ο Στρατός και τεχνικοί του ΔΕΔΗΕ δουλεύουν νυχθημερόν ενώ οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και απόψε τη νύχτα σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης της Αττικής και έχουν
επανηλεκτροδοτηθεί τμήματα των γραμμών που παρουσίαζαν έως και σήμερα το πρωί ζημιές από την πτώση δέντρων στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη, Δήμητρα Σέκη, Ηλίας Κούκος, Χαρά Γιαννοπούλου, Νίκος Καπόγλης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Kάτια Νιάκαρη

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση