Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζουν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους για την αντιμετώπιση της «Μήδειας»

Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζουν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους για την αντιμετώπιση της «Μήδειας»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Υποδομών – Μεταφορών, κατέθεσαν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ευθύνες για την «τραγική κατάσταση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής» από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ζητούν να αναληφθεί «η ευθύνη για την εγκληματική ανεπάρκεια που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός» καθώς και να ενημερωθούν για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας των αρμοδίων υπουργείων, «ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά περιστατικά».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν, καταλογίζουν στην κυβέρνηση πως έμεινε στη θέση του θεατή, και στην «αρχή του επικοινωνιακού κρεσέντο της», αντί να προετοιμάσει τον κρατικό μηχανισμό για να αντιμετωπίσει την «Μήδεια», με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των δήμων της Βορειοανατολικής Αττικής να γίνουν μέσα σε λίγες ώρες «θύματα της ανικανότητας, τόσο της προετοιμασίας, όσο και της αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Χαρακτηριστικά σημειώνουν, πως «οι κάτοικοι των δήμων της Βορειοανατολικής Αττικής (Ωρωπός, Διόνυσος και Μαραθώνας) – όπως και άλλοι δήμοι και περιοχές της χώρας – περιήλθαν σε αντικειμενικά τραγική κατάσταση. Χωρίς ρεύμα (στο Διόνυσο το 80% των νοικοκυριών), χωρίς νερό και με τους δρόμους κλειστούς από το χιόνι – αλήθεια που ήταν οι «αλατιέρες»; – για περισσότερες από 24 ώρες.

Ακόμα και εάν μπορούσαν να μετακινηθούν για να ζητήσουν φιλοξενία αλλού, λόγω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας ήταν αδύνατον. Μέχρι και η Εθνική Οδός παρέμεινε κλειστή, παρ’ όλο που υπήρχαν μαρτυρίες ότι ήταν πλήρως λειτουργική. Οι δήμοι εκτιμούν ότι πάνω από 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς βασικές υποδομές: ηλεκτρικό, νερό, θέρμανση για πολλές ώρες».

«Πώς η Πολιτεία περίμενε αυτοί οι άνθρωποι να επιβιώσουν; Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είχε φροντίσει να μην υπάρχουν δέντρα που βάζουν σε κίνδυνο τα καλώδια, ως οφείλει και όπως γίνεται πάντα» ρωτούν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αξιώνουν να αναζητηθούν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση