Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή Εθνικού Θεάτρου

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή Εθνικού Θεάτρου

Επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την παραίτηση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας σε εκδήλωση με γνωστούς ηθοποιούς, ασκώντας κριτική σε υψηλούς τόνους και καταλογίζοντας στον κ. Μητσοτάκη πολιτική ευθύνη για την υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΡΙΖΑ/STR

Αναφερόμενος στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αφού ζήτησε εκ νέου την παραίτηση της ,τόνισε σχετικά με την υπόθεση του Εθνικού Θεάτρου ότι είναι η πρώτη φορά που μια υπουργός αδειάζει τον κ. Μητσοτάκη, «φορτώνει τις ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη»,  προσθέτοντας ότι «τις ευθύνες τις έχει ο επιτελάρχης και όχι η κ. Μενδώνη».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να βγει και να μιλήσει για την υπόθεση της παραίτησης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, γιατί τέτοια ζητήματα, όπως είπε, δεν αντιμετωπίζονται με όρους ενοχής και συγκάλυψης.

Αναφορικά με τις καταγγελίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μίλησε για ένα ξέσπασμα. Και πρόσθεσε ότι «δεν αφορά αποκλειστικά τον κόσμο του θεάτρου, αφορά το σύνολο της κοινωνικής ζωής. Σημείωσε ακόμα ότι «δεν είναι αδυναμία για τον χώρο του θεάτρου, είναι δύναμη και ως τέτοιο πρέπει να το δούμε».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι χρειάζεται «ένα νέο newdeal για τον χώρο του πολιτισμού με πολύ σημαντική στήριξη δημόσιων δαπανών.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση