Ενόχληση Μητσοτάκη για το πινγκ-πονγκ ευθυνών – Βολές αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

Ενόχληση Μητσοτάκη για το πινγκ-πονγκ ευθυνών – Βολές αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

Νομοθετική πρωτοβουλία για ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του κράτους, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στηλιτεύοντας το γαϊτανάκι ευθυνών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για τις καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στον απόηχο της σφοδρής κακοκαιρίας.

Κανείς δεν θα γυρίσει στο σπίτι του μέχρι να αποκατασταθεί και η τελευταία βλάβη, διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα και για το πώς πρέπει να γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ευθύνες προσωπικά στον Πρωθυπουργό για το «χάος» που, όπως επισημαίνει, προκλήθηκε από την επέλαση της Μήδειας, επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να αναζητά «υπευθύνους» για μετακύλιση ευθυνών. Το χάος και η επιτελική ανικανότητα έχουν την υπογραφή του. Οι πολίτες πληρώνουν το πρωθυπουργικό πινγκ πονγκ μεταξύ ανεμελιάς και ανικανότητας», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σφοδρά είναι πυρά και από τα υπόλοιπα κόμματα.

«Ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο για το πινγκ πονγκ ευθυνών που εκπορεύεται από τους Υπουργούς του», αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Ακραία καιρικά φαινόμενα», «φταίνε οι προηγούμενοι», «ατομική ευθύνη», αυτό είναι το μοτίβο και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ για να κρυφτούν οι τραγικές ελλείψεις», σημειώνει το ΚΚΕ.

«Υπεύθυνη είναι η ίδια η κυβέρνηση αλλά και προσωπικά ο Πρωθυπουργός που ανέχεται τους ανευθυνοϋπεύθυνους υπουργούς του», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε μία πλήρη κατάρρευση όλων των υποδομών λόγω της χρεοκοπίας του ελληνικού δημοσίου», δήλωσε στον Real FM ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Σημαντική ενίσχυση των υποδομών προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Όπως σημείωσε την τελευταία δεκαετία, οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ μειώθηκαν κατά 75%.

Ήδη έχει δρομολογηθεί εκσυγχρονισμός του δικτύου, ύψους 3,5 δις ευρώ σε βάθος δεκαετίας, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η υπογειοποίηση γραμμών ρεύματος μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση