Πολιτική αντιπαράθεση: Κόντρες προκαλεί η «Μήδεια» και όχι μόνο

Πολιτική αντιπαράθεση: Κόντρες προκαλεί η «Μήδεια» και όχι μόνο

Νέα πολιτική διαμάχη πυροδότησαν οι χειρισμοί της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της «Μήδειας» και η παραίτηση Λιγνάδη. Εν τω μεταξύ, έντονη ήταν η αντίδραση της Πειραιώς στα «γαλλικά» του Νίκου Ξυδάκη για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Για επιτελική ανικανότητα στα καλύτερα της κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά από δέκα μέρες «συσκέψεων» αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εν τέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει δια πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει για κάποιες ώρες την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. «Η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά. Η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητά μας και γι΄ αυτό πάρθηκε η απόφαση να κλείσει για κάποιες ώρες η εθνική οδός» τόνισε απαντώντας στα πυρά της Αντιπολίτευσης.

Πυρά κι από τα άλλα κόμματα

» Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση κλείνει αιφνιδιαστικά τις εθνικές οδούς για να αντιμετωπίσει ένα εκ των προτέρων γνωστό καιρικό φαινόμενο;», τονίζεται από το Κίνημα Αλλαγής που καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει τουλάχιστον μια συγγνώμη από τους πολίτες που δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους, «εξ αιτίας μιας απόφασης που λήφθηκε έτσι χωρίς πρόγραμμα».

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωση του σχολιάζει πως τα φυσικά φαινόμενα βαφτίζονται «ακραία» για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας. «Η κυβέρνηση, για λίγα εκατοστά χιόνι, κλείνει ακόμη και τους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες που -αν και έχει χρυσοπληρώσει ο λαός- δεν έχει εξασφαλιστεί στοιχειωδώς από το κράτος και τις ιδιωτικές εταιρείες, που τους εκμεταλλεύονται, ότι αυτοί θα καθαρίζονται και θα παραμένουν ανοιχτοί», επισημάνθηκε.

Το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης σχολιάζοντας τις διακοπές ρεύματος εν μέσω πολικού ψύχους αναφέρει ότι, «συμπολίτες μας στις Σποράδες, την Εύβοια και πολλές ακόμα περιοχές βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας με διακοπές ρεύματος που φτάνουν και τις 20 ώρες. Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και θα αναζητηθούν αρμοδίως». Επίσης θέτει το ερώτημα «πού ήταν το Σαββατοκύριακο ο Έλληνας πρωθυπουργός; Δεν θα έπρεπε να συντονίσει το χάος που δημιουργήθηκε;».

Φαίνεται πως η «αριστεία» της Κυβέρνησης χτύπησε και στο μέτωπο της κακοκαιρίας, ανακοινώθηκε από το ΜέΡΑ 25.

Πεδίο σκληρής πολιτικής σύγκρουσης και το ζήτημα του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι με την πλευρά όσων θέλουν να ρίξουν ένα πέπλο σιωπής και συγκάλυψης στις καταγγελίες στο χώρο του Εθνικού Θεάτρου. Το να ζητάμε την παραίτηση της κ. Μενδώνη είναι αυτονόητο», επεσήμανε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο Open.

Απάντηση έδωσε ο Χρήστος Ταραντίλης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση στάθηκαν δίπλα δημοσίως σε όλα τα πρόσωπα, τα οποία κατήγγειλαν κακοποιήσεις, διαμορφώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο, μια κουλτούρα, ένα περιβάλλον, έτσι ώστε, όποιος ή όποια θα ήθελε να καταγγείλει κάτι τέτοιο, να σπάσει τη σιωπή, να προχωρήσει μπροστά και να προσφύγει ακόμα και στη Δικαιοσύνη. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η Κυβέρνηση αποδέχθηκε την παραίτησή του.

Στο μεταξύ οι αναφορές, σε εκδήλωση, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη για τους ψηφοφόρους της ΝΔ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Πειραιώς.

«Είναι ντροπή η τοξικότητα, το μίσος, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και ο πολιτικός «πολιτισμός» που αναδύεται από τα λόγια του πρώην Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ. Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση