Εντός Μαρτίου οι εμβολιασμοί για τις ομάδες υψηλού κινδύνου — Ρεκόρ προσελεύσεων

Εντός Μαρτίου οι εμβολιασμοί για την ομάδα νοσημάτων υψηλού κινδύνου

Ρεκόρ ημέρας οι 25.000 εμβολιασμοί παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους  αναφέροντας ότι τα ραντεβού σήμερα ήταν 30.000 και ποσοστό μεγαλύτερο του 90% προσήλθε. Από τα 750 εμβολιαστικά κέντρα προβλήματα προέκυψαν λόγω μη προσέλευσης προσωπικού λόγω του καιρού στο Καπανδρίτι και στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ στην Ικαρία και στην Κεφαλονιά ακυρώθηκαν πτήσεις και δεν έγιναν παραδόσεις εμβολίων.

Πρώτη ημέρα λειτουργίας σήμερα των δύο κέντρων αιχμής και στο Μαρούσι (Helexpo) έγιναν 1400 εμβολιασμοί ενώ στο κτίριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έγιναν περισσότεροι από 600. Στόχος είναι περισσότεροι από 5.500 την ημέρα, υπενθύμισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αναφερόμενος στο επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι ο εμβολιασμός ξεκινά εντός του Μαρτίου για την κατηγορία Νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου ( μεταμοσχεύσεις, χρόνια αιμοκάθαρση, νεοπλασίες, κυστική ίνωση, ηπατική νόσος, ανοσοκαταστολή).

Για την  Ομάδα αυξημένου κινδύνου με ηλικία 18-59 (διαβήτης νεφρική- ηπατική νόσος) θα υπάρξει προτεραιοποίηση βάσει ηλικίας.

Σχετικά με εμβολιασμούς υπαλλήλων φαρμακίων είναι επίσης σε λίστα προτεραιότητας, απάντησε ο κ. Θεμιστοκλέους σε σχετική ερώτηση.

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση