MLS: Τι συμβαίνει στην εταιρεία τους τελευταίους 12 μήνες

Μια γαλλική κωμωδία του 1995 με τίτλο «Για όλα φταίει το γκαζόν» συνάντησε μια αναπάντεχη εμπορική επιτυχία όταν προβλήθηκε στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Στη περίπτωση της εκ Θεσσαλονίκης εταιρείας MLS – εισηγμένη αν και σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της – τη θέση του γκαζόν θα μπορούσε να λάβει η… τεχνητή νοημοσύνη.

Και αυτό γιατί όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους 12 μήνες στην εταιρεία που ίδρυσε το 1995 ο 50χρονος σήμερα Ιωάννης Καματάκης μόνο ως κωμωδία ενηλικίωσης ενηλίκων που συμπεριφέρονται ως κακομαθημένα παιδιά μπορούν να εκληφθούν. Η μετοχή παραμένει εκτός ταμπλό, οι ομολογιούχοι δεν έχουν πληρωθεί το αντίτιμο των κουπονιών, οι οικονομικές καταστάσεις συνεχίζουν να αγνοούνται και οι ορκωτοί λογιστές δυσκολεύονται να βρουν άκρη με τα άυλα περιουσιακά στοιχεία. Την ίδια ώρα, το έλλειμμα της εκπροσώπησης της εταιρείας συνεχίζεται και διευρύνεται – μέσα σε λίγους μήνες η εταιρεία έχει αλλάξει δύο φορές διευθύνοντα σύμβουλο. Ο ιδρυτής της εταιρείας παραμένει ως εκτελεστικός πρόεδρος και ο Νάρκισσος Γεωργιάδης – που είχε αναλάβει και τον συντονισμό του έργου αναδιάρθρωσης του Ομίλου Folli Follie – έδωσε τη θέση του στον Γεώργιο Βακάρο.

Η απαίτηση

Η τελευταία επικοινωνία της εταιρείας με το Χρηματιστήριο και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές – μέτοχοι και ομολογιούχοι – υπήρξε  με απαίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 29 Ιανουαρίου 2021. Η εταιρεία επαναλαμβάνει την αδυναμία της να προχωρήσει σε πληρωμές των υποχρεώσεών της προς τους ομολογιούχους (η τελευταία πληρωμή έγινε και για τα τρία ομόλογα τον Αύγουστο του 2020). Η εταιρεία αντί να εξηγήσει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της επιστρατεύει τις συνέπειες από τον COVID-19 στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και την επίδρασή του στις ταμειακές της ροές.

Στην ίδια ανακοίνωση, όπως και σε προηγούμενες, η εταιρεία κάνει λόγο και για διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους και τους εκπροσώπους τους αλλά και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα «ουδέν νεώτερον»! (Για περισσότερα https://www.mlsinnovation.com/gr/blog/category/announcements-to-the-ase). Ο ιδρυτής της εταιρείας έχει παγιώσει ένα καθεστώς απουσίας και στη θέση του δεν υπάρχει κανείς αξιόπιστος συνομιλητής προκειμένου να σχεδιασθεί και να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα εξόδου από το παρατεταμένο αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή, το brand έχει καταστεί έρμαιο του θυμού και της οργής των καταναλωτών στα social media.

Η MLS στο όχι και τόσο μακρινό 2019 είχε επιλέξει να πλασάρεται έστω και σε χαμηλότερο ράφι με την Apple και τη Samsung, αποδεχόμενη βεβαίως ότι η δραστηριοποίησή της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης μέσω της νέας MAIC ενέχει κινδύνους. Στην πράξη, μια δουλειά για μεγάλα παιδιά με χοντρά πορτοφόλια.

Το έγγραφο που συνόδευσε την εισαγωγή των ομολογιών στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αν διαβαστεί σωστά, μπορεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Πάνω-κάτω μέσα σε έναν χρόνο η εταιρεία χάνει στηρίγματα αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία. Στο έγγραφο διαβάζω: «Η εταιρεία MAL HOLDING LIMITED, η οποία κατέχει ποσοστό 5,36% του μετοχικού κεφαλαίου της εκδότριας Εταιρείας, έχει έδρα στην Κύπρο και είναι εταιρεία επενδύσεων. Σημειώνεται ότι η εταιρεία ΜAL HOLDING LIMITED είναι και αυτή όπως και η προκάτοχός της, ήτοι η εταιρεία ΚΜ CO LIMITED, εταιρεία συμφερόντων του Σεΐχη από το Κατάρ Shiekh Khalid Jassim A.J. Al-Thani». Και όλοι αναρωτιούνται: «Πού είναι ο σεΐχης, οέο;».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση