Από την τηλεδιάσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με εκπροσώπους αθλητών των Εθνικών Κατηγοριών

Share this

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συνομίλησε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Mπαντή Γιώργο, Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και τον Γκαγκαλούδη Γιάννη, παίκτη της Α2 στο μπάσκετ.

Το κύριο θέμα της συζήτησης αφορούσε στο γεγονός ότι εδώ και τέσσερις μήνες οι παίκτες των μικρότερων κατηγοριών (εκτός της Super League 1,2, Βasket League και Volley League) βρίσκονται σε απόγνωση, αφού μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων όλο αυτό το διάστημα παραμένουν ουσιαστικά χωρίς εισόδημα. Πρόκειται για κατηγορίες που οι παίκτες έχουν όλες τις υποχρεώσεις μιας επαγγελματικής κατηγορίας .

Ο Γιάννης Γκακαλούδης ενημερώνοντας τον Δημήτρη Κουτσούμπα τόνισε πως οι αθλητές έχουν λόγο και δεν ανέχονται τα ψέματα των υπεύθυνων της κυβέρνησης. Όπως είπε χαρακτηριστικά “δεν μπορεί η μπάλα να μην μεταδίδει τον κορονοϊό στην Βasket League και να τον μεταδίδει μόνο στις μικρότερες κατηγορίες. Δεν μπορεί να μεταδίδεται ο ιός μόνο στις μικρές κατηγορίες εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει το πολύ χρήμα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει καμιά μέριμνα για χιλιάδες αθλητές και τις οικογένειές τους όταν εξαρτάται η επιβίωσή τους από την ενασχόλησή τους με το άθλημα του μπάσκετ”. Ο παίκτης της Α2 στο μπάσκετ τόνισε πως “η κυβέρνηση παίζει με τις ζωές μας. Θα μας βρουν μπροστά τους. Ζητάμε την επανεκκίνηση, για μας είναι ζήτημα ζωής”.

Ο Γιώργος Μπαντής από τη μεριά του επεσήμανε πως “οι αθλητές των μικρότερων κατηγοριών δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση από την πλευρά της πολιτείας με τις μεγαλύτερες κατηγορίες, ενώ έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Η διάκριση είναι έντονη χωρίς καμιά τεκμηρίωση. Δεν μας ακούνε. Εδώ και καιρό φωνάζουμε. Την πληρώνουν οι μικρότερες κατηγορίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός”. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών σχολίασε πως “τα όσα λένε πως ο αθλητισμός είναι από τις μεγαλύτερες πηγές διασποράς του κορονοϊού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αλήθεια, που λέει ότι τα τεστ που έχουν γίνει από τον Μάιο μέχρι σήμερα έχουν δείξει ότι ο δείκτης θετικότητας στα αθλήματα που λειτουργούν είναι 0,04%. Να σταματήσουν να ρίχνουν λάσπη στον αθλητισμό για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως πρέπει τώρα να στηριχθούν οι παίκτες, οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές τους, όσον αφορά το εισόδημα και την ασφάλισή τους. Είναι απαράδεκτο χιλιάδες οικογένειες να είναι για μήνες χωρίς εισόδημα.

Ενημέρωσε επίσης τους συνομιλητές του, πως το ΚΚΕ έχει κάνει σχετικές παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά και απευθείας στην ΓΓ Αθλητισμού και στον Υπουργό και θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα των παικτών. Συμφώνησε ότι “δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά σε κατηγορίες με τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα. Βεβαίως κάθε άθλημα έχει ιδιαιτερότητα. Άλλο έχει σωματική επαφή, άλλο όχι. Εδώ, όμως, μιλάμε για διαφορετικές κατηγορίες στο ίδιο άθλημα με τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα. Υπάρχει σε όλα πλέον πείρα, για το ασφαλές άνοιγμα. Γι’ αυτό χρειάζεται χρηματοδότηση, προσωπικό και μέσα προστασίας. Από την πρώτη στιγμή και με προσωπική μου επιστολή και με σωρεία παρεμβάσεων, απαιτήσαμε τη στήριξη του αθλητικού κόσμου και ιδιαίτερα ερασιτεχνικών σωματείων, με ουσιαστικά μέτρα, για να σταθούν στα πόδια τους. Μιλάμε για οικονομική και υγειονομική βοήθεια, όση και όπου απαιτείται, από την πολιτεία, στους αθλητές, στους προπονητές, όσους εμπλέκονται στην αθλητική δραστηριότητα”.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχολίασε πως “τα ψίχουλα που έδωσαν εφάπαξ στα σωματεία, ίσα-ίσα που φθάνουν να καλύψουν τα έξοδα για την ένταξη στο μητρώο. Μιλάμε για κοροϊδία!” και σημείωσε χαρακτηριστικά: “Αντί η κυβέρνηση και το Υπουργείο να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα, έχουν βγει τα μαχαίρια για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες, λες και αυτό είναι το πρόβλημα. Κι επειδή ο κος Αυγενάκης επικαλείται συνεχώς ότι έχει την στήριξη του κ. Μητσοτάκη, λέμε καθαρά ότι και αυτός έχει την κύρια ευθύνη για αυτή την κατάσταση”.

Τέλος, μετέφερε στους εκπροσώπους των αθλητών πως το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση άμεσα πρέπει να προχωρήσει στο άνοιγμα της αθλητικής δραστηριότητας, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Share this

Αφήστε μια απάντηση