Οι μεταγραφικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής

Οι μεταγραφικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής

Τις τελευταίες μεταγραφικές τους κινήσεις έκαναν την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός προκειμένου να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στη συνέχεια της σεζόν.

Στον Ολυμπιακό υπέγραψε ο Κένι Λαλά, η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Νταντσένκο, ο ΠΑΟΚ την απόκτηση του Μπράντονιτς, ενώο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σανκαρέ και είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί αυτή του Ενγκμπακοτό

Αναλυτικά:

Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Κένι Λαλά

Την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών + 1 με τον Ολυμπιακό έβαλε ο Κένι Λαλά την Κυριακή (31/1). Ο 29χρονος δεξιός μπακ πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους. Ο Γάλλος αμυντικός έγινε η 3η χειμερινή μεταγραφή των «ερυθρόλευκων», μετά τους Ρέαμπτσιουκ και Παπασταθόπουλο. Πλέον, απομένει μόνο η ανακοίνωση της ομάδας του Πειραιά.

Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μπράντονιτς

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι από σήμερα (31/1) και τυπικά ο Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, καθώς η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Βόσνιου αριστερού εξτρέμ από τη Ράντνικ Μπιέλινα. Ο παίκτης υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Βλάντιμιρ Μπράντονιτς από την Ράντνικ Μπιέλινα. Ο Βόσνιος αριστερός εξτρέμ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 99.

O Μπράντονιτς γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1999 στο Πριμπόι της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Ράντνικ κι έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 ο Μπράντονιτς έπαιξε σε 72 αγώνες, πέτυχε 16 γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ, προκαλώντας το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, ο οποίος τον απέκτησε και συμφώνησε μαζί του για τετραετές συμβόλαιο. Ο Μπράντονιτς παρά το γεγονός ότι φόρεσε μία φορά τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας Κ19, αποφάσισε να αγωνιστεί με τη Βοσνία και πλέον ανήκει στην Κ21 των Βοσνίων, με την οποία έχει αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια. Καλώς ήρθες Βλάντιμιρ!».

Ανακοίνωσε Νταντσένκο η ΑΕΚ

Τη τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου (31/1), η ΑΕΚ οριστικοποίησε και τη μοναδική της προσθήθη για τον Ιανουάριο του 2021, με την ανακοίνωση της απόκτησης του Όλεγκ Νταντσένκο. Ο παίκτης βρισκόταν από το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα, χθες και σήμερα ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις και έτσι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αγοράς του από τη Ρούμπιν Καζάν. Ο 26χρονος Ουκρανός που θα συμπληρώσει το δίδυμο των δεξιών μπακ-χαφ, υπέγραψε για 3,5 χρόνια και φωτογραφήθηκε μαζί με τον Παναγιώτη Κονέ, ως η πρώτη μεταγραφή στη θητεία του νέου τεχνικού διευθυντή της Ένωσης.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ουκρανού δεξιού μπακ Όλεγκ Νταντσένκο, με τη μορφή αγοράς από τη ρωσική Ρούμπιν Καζάν. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024.

Ο Όλεγκ Νταντσένκο γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1994 στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της ομάδας της πόλης του, της Μέταλουργκ. Το 2010 πήρε μεταγραφή στη Ντιναμό Κμελνίτσκι (17 συμμετοχές, 2 γκολ) και δύο χρόνια αργότερα αποκτήθηκε από την Τσερνομόρετς.

Με την ομάδα της Οδησσού πραγματοποίησε συνολικά 74 εμφανίσεις (4 ασίστ) τα επόμενα πέντε χρόνια. Τον τελευταίο αγωνίστηκε στην Τσερνομόρετς ως δανεικός από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία το 2016 αγόρασε τα δικαιώματά του. Με την ομάδα του Ντόνετσκ πραγματοποίησε 12 συμμετοχές (1 γκολ, 1 ασίστ) τη σεζόν στην οποία κατέκτησε το νταμπλ (2018-19), παίζοντας με τη φανέλα της και στα προκριματικά του UEFA Champions League.

Είχε προηγηθεί τη σεζόν 2017-18 ο δανεισμός του στην Ανζί (29 συμμετοχές, 3 γκολ, 5 ασίστ), ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε στην Γένισεϊ Κράσνογιαρσκ. Το καλοκαίρι του 2019 αποκτήθηκε από τη Ρούμπιν Καζάν, με την οποία στην πρώτη του χρονιά αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια (2 ασίστ). Στο πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν αγωνίστηκε στην Ούφα, με την οποία είχε 5 ασίστ σε 16 ματς.

Επίσης, ο Όλεγκ Νταντσένκο υπήρξε διεθνής με την Εθνική U21 της Ουκρανίας, με την οποία πραγματοποίησε συνολικά 28 συμμετοχές και σκόραρε τρεις φορές.

Όλεγκ, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!»

Ανακοινώθηκε ο Γιουνούς Σανκαρέ από τους «πράσινους» με συμβόλαιο έως το 2022

Παίκτης του Παναθηναϊκού κι επίσημα είναι από σήμερα, ο Γιουνούς Σανκαρέ. Ο διεθνής Σενεγαλέζος μεσοαμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022, με τους διοικούντες το «τριφύλλι» να καταβάλουν στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας και τους ατζέντηδές του ένα ποσό που αγγίζει τις 250.000 ευρώ, προκειμένου να τον «ντύσουν» στα «πράσινα».

Ο Σανκαρέ ήρθε στην Ελλάδα από το απόγευμα του Σαββάτου (30/1), πέρασε από ιατρικές εξετάσεις κι ολοκλήρωση της μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό. Από τη Δευτέρα (1/2) θα ξεκινήσει προπονήσεις με τους «πράσινους» και θα τεθεί αμέσως στη διάθεση του Λάζλο Μπόλονι για τον προσεχή αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (6/2).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Γιουνούς Σανκαρέ από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Σενεγαλέζο μέσο έχει διάρκεια 1,5 έτος. Ο Σανκαρέ γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1989 στην πόλη Σαρσέλ της Γαλλίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Παρί Σεν Ζερμέν.

Στην Παρί πραγματοποίησε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο την περίοδο 2007/08. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2008/09 παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Ρεμς, με την οποία μέτρησε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Επέστρεψε στην Παρί την περίοδο 2009/10 για να αγωνιστεί σε 22 αγώνες πρωταθλήματος και να πετύχει ένα γκολ.

Το καλοκαίρι του 2010 παραχωρήθηκε στη Ντιζόν, στην οποία παρέμεινε για 2,5 χρόνια και φόρεσε τη φανέλα της σε 67 παιχνίδια πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 10 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2013 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Βαλενσιέν. Στους έξι μήνες της παραμονής του στο σύλλογο κατέγραψε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Σανκαρέ ήταν η Γκινγκάμπ στην οποία παρέμεινε για τρία χρόνια, μετρώντας συνολικά 98 συμμετοχές και 9 γκολ. Το καλοκαίρι του 2016 αποκτήθηκε από τη Λιλ και φόρεσε τη φανέλα της ομάδας σε 21 αγώνες, πετυχαίνοντας και 2 γκολ.

Τον Ιανουάριο του 2017 παραχωρήθηκε στη Μπορντό, όπου και παρέμεινε μέχρι το Νοέμβριο του 2019 καταγράφοντας 67 συμμετοχές και 12 γκολ. Τον περασμένο Ιούνιο πήρε την απόφαση να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας, μετακομίζοντας στη Σόφια για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ.

Με τη φανέλα του συλλόγου της Βουλγαρίας έπαιξε σε 12 αγώνες πρωταθλήματος, βρίσκοντας 3 φορές δίχτυα, ενώ συμμετείχε και σε όλους τους αγώνες ομίλων του Europa League. Καλωσορίζουμε τον Γιουνούς στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Ακολούθως ο Σανκαρέ έκανε και τις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Παναθηναϊκού τονίζοντας πως θέλει να βοηθήσει τους «πράσινους» να επιστρέψουν άμεσα στην Ευρώπη. «Επέλεξα τον Παναθηναϊκό γιατί ένας μεγάλος σύλλογος και μπορεί να εκπληρώσει τις επιθυμίες κάθε ποδοσφαιριστή που έχει φιλοδοξίες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Γνωρίζω χρόνια τον κ. Ντρεοσί και είναι ευκολότερο για εμένα να αποφασίσω να έρθω, όπως επίσης και τον προπονητή. Είναι καλό ότι μιλούν γαλλικά γιατί θα με βοηθήσει στην προσαρμογή μου. Θέλω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να εκπληρώσει τους στόχους του, να επιστρέψει στην Ευρώπη και να αγωνιστώ μαζί του εκεί».

Η Γκινγκάμπ «ανακοίνωσε» ήδη τον Ενγκμπακοτό στους «πράσινους»

Στην τελική ευθεία δείχνει να μπαίνει πλέον η μεταγραφή του Γενί Ενγκμπακοτό στον Παναθηναϊκό, με τον διεθνή Κονγκολέζο εξτρέμ να περιμένει με τα… εισιτήρια στο χέρι για να πετάξει εντός της ημέρας για την Αθήνα.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έμεινε και τυπικά ελεύθερος το απόγευμα του Σαββάτου (30/1) απ’ την Γκινγκάμπ, με τη γαλλική ομάδα να ανακοινώνει μάλιστα μέσω των λογαριασμών της στα social media πως ο παίκτης ετοιμάζεται να υπογράψει στους «πράσινους».

«Το Σάββατο, ο Γενί Ενγκμπακοτό έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα μας που είχε ισχύ για άλλους πέντε μήνες. Μία απαραίτητη προϋπόθεση για να υπογράψει με το ελληνικό κλαμπ Παναθηναϊκός που βρίσκεται στην 5η θέση της ελληνικής Λίγκας» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της Γκινγκάμπ στους λογαριασμούς της.

Ο Ενγκμπακοτό αναμένεται να βρίσκεται μέχρι το βράδυ στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει ιατρικές εξετάσεις το πρωί της Δευτέρας (1/2) και να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έως το καλοκαίρι του 2022.

www.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής
image}

Αφήστε μια απάντηση