Η στρατηγική της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα εμβολιασμού

Η στρατηγική της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα εμβολιασμού

Τη στρατηγική της για τα επόμενα κύματα του εμβολιασμού, που σχετίζεται πάντα με τον αριθμό των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας, προωθεί η κυβέρνηση.

Αφού «θωρακιστούν» ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται στο πρώτο κύμα εμβολιασμών και με την έλευση πιο μαζικών ποσοτήτων, η προσοχή θα στραφεί σε όσους απασχολούνται σε κρίσιμους τομείς για την κοινωνία και την οικονομία.

Ποιοι θα είναι αυτοί; Σύμφωνα με όσα σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Στόχος της κυβέρνησης, μέσω αυτής της κίνησης, θα είναι αφενός να λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα οι σχολικές μονάδες και αφετέρου, όσον αφορά στον τουρισμό, να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα καταστήσουν τη χώρα μας έναν άκρως ασφαλή προορισμό για το εφετινό καλοκαίρι. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τη δυναμική επανάκαμψη ενός κλάδου που χτυπήθηκε λόγω συνθηκών το καλοκαίρι του 2020.

Αποτυπώνοντας τη στρατηγική για τον εμβολιασμό, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να μην κάνει επιθετική ανάπτυξη του εμβολιαστικού σχεδίου και να έχει πάντα ως απόθεμα τη δεύτερη δόση. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που εξαρχής υπήρχε μία αβεβαιότητα ως προς το ρυθμό παραλαβής των εμβολίων.

«Δεν είμαστε πίσω στον εμβολιασμό είμαστε ακριβώς στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Χθες πραγματοποιήθηκαν 18.000 εμβολιασμοί και αυτός είναι περίπου ο μέσος όρος από 17 έως 20 χιλιάδες. 120.000 ραντεβού είναι προγραμματισμένα την επόμενη εβδομάδα και έχουμε 99% πετυχημένα ραντεβού… έχουν πραγματοποιηθεί 270.000 εμβολιασμοί…», ανέφερε.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση