Έβρος: Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης μετά την κακοκαιρία

Έβρος: Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης μετά την κακοκαιρία

Σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές στους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, εξαιτίας των χιονοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων που επικράτησαν το τελευταίο 24ωρο. Αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων ήταν να πέσουν κολώνες της ΔΕΗ, αφήνοντας για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα πολλούς οικισμούς αλλά και μεγάλα τμήματα των πόλεων Σουφλίου, Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Μεγαλύτερα φαίνεται πως είναι τα προβλήματα στον ορεινό όγκο του Σουφλίου, τα χωριά και οι οικισμοί του οποίου παραμένουν χωρίς ρεύμα από εχθές το βράδυ, ενώ έχει διακοπεί και η υδροδότηση. Χωρίς νερό είναι και οι οικισμοί Θυμαριάς και Ταύρης, επίσης του δήμου Σουφλίου, καθώς το υδρευτικό δίκτυο που διέρχονταν από το ποτάμι της Ιτέας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η ηλεκτροδότηση σε μέρος του Σουφλίου επανήλθε νωρίς το απόγευμα. Με απόφαση του δημάρχου, Παναγιώτη Καλακίκου, τα σχολεία του ορεινού όγκου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, ενώ για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του δήμου η οριστική απόφαση θα ληφθεί αύριο το πρωί.

Στην Ορεστιάδα, η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος της πόλης αποκαταστάθηκε τις απογευματινές ώρες, μετά από 7-8 ώρες διακοπής ρεύματος, ενώ παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό οι οικισμοί Φυλακίου και Κεράμου και ένα μικρό τμήμα στην κοινότητα Νέας Βύσσας. Προβλήματα υδροδότησης καταγράφονται στους οικισμούς Νέου Χειμωνίου και Ελαίας.

Αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται και στο Διδυμότειχο, κυρίως στην περιοχή Μεταξάδων και Λαγού.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την επιδιόρθωση των βλαβών χωρίς όμως να είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος αποκατάστασης.

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση