Π.Ε.Σερρών: Ξεκινά ο εμβολιασμός σε τροφίμους Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων

Π.Ε.Σερρών: Ξεκινά ο εμβολιασμός σε τροφίμους Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων

Ξεκινούν από την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί κατά της covid-19 στους τροφίμους των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Π.Ε. Σερρών.

Η αρχή θα γίνει από  την «Κωστοπούλειο Στέγη» στην πόλη των Σερρών και θα ακολουθήσουν εμβολιασμοί και στις άλλες δύο δομές σε Σιδηρόκαστρο και Τερπνή.« Ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων θα γίνει εντός των δομών τους από κινητή μονάδα γιατρών και νοσηλευτών » δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο  ιατρός Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Σερρών  Νάσος Παπαδόπουλος. Όσον αφορά στην κατάσταση των δομών ο κ.Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «παραμένουν «free covid» και μάλιστα ξεκίνησαν να γίνονται δεκτές και εισαγωγές ηλικιωμένων, όπου υπάρχουν κενές θέσεις φιλοξενίας».

Στο μεταξύ, ομαλά εξελίσσεται στην Π.Ε. Σερρών ο εμβολιασμός, για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της υγείας, όπως και για τα άτομα άνω των 80 ετών. Μέχρι και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στην Π.Ε.Σερρών πραγματοποιήθηκαν 1.559 εμβολιασμοί, ενώ σήμερα εμβολιάστηκε και το προσωπικό του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σερρών (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π. Σιδηροκάστρου).

www.ert.gr

Θάλεια Καμπουρίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση