Κορονοϊός : Κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης εντοπίστηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα

Κορονοϊός : Κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης εντοπίστηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες μέρες στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές, για τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί και στη χώρα μας. Στον κατάλογο των περιοχών που καταγράφηκαν περιστατικά μπήκε και η Βόρεια Ελλάδα όπου επιβεβαιώθηκαν τρία μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού από το εργαστήριο αναφοράς του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όμως όχι στη Θεσσαλονίκη, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η διασπορά είναι μεγαλύτερη. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι σε απομόνωση και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Από τα υπόλοιπα συνολικά 59 εντοπισμένα κρούσματα σε Αθήνα και Κρήτη, τα 28 δεν σχετίζονται με ταξίδι ούτε είναι επαφές άλλου κρούσματος.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε την ανησυχία του για τη διασπορά στην κοινότητα. «Η μετάλλαξη της Βρετανίας είναι η μόνη που έχει εντοπιστεί στην χώρα μας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετά πιο μεταδοτικό κατά 50%. Αυτή την στιγμή υπάρχει ανησυχία και περιμένουμε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αυστηρή τήρηση των μέτρων με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός καθυστερεί παγκοσμίως, λόγω της μειωμένης παράδοσης των εμβολίων από τις εταιρείες.

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση