Β. Μακεδονία: Συνάντηση Ζ. Ζάεφ με τον νέο πρέσβη της Ελλάδας-Πρόσκληση προς Κυρ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τα Σκόπια

Β. Μακεδονία: Συνάντηση Ζ. Ζάεφ με τον νέο πρέσβη της Ελλάδας-Πρόσκληση προς Κυρ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τα Σκόπια

Του ανταποκριτή της ΕΡΤ στα Σκόπια, Νίκου Φραγκόπουλου

Ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Ρούσσος Κούνδουρος, συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ.Ζάεφ, στη συνάντηση, διαβιβάστηκε μήνυμα από την Αθήνα για τη συνέχιση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, μέσω της προώθησης της συνεργασίας σε τομείς σημαντικούς για τους πολίτες των δύο χωρών, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι βρίσκεται ήδη σε φάση υλοποίησης.

Εκτιμήθηκε από κοινού ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα, μέσω φιλίας, προωθούν τη σταθερότητα σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκφράστηκε η υποστήριξη της Ελλάδας προς τη Βόρεια Μακεδονία για την πρόοδο που έχει επιτύχει αναφορικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωσή της, μετά και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, καθώς και για παροχή τεχνικής βοήθειας στις διαδικασίες που είναι σημαντικές για την ευρωπαϊκή προοπτική της.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας, όπου καταγράφονται ορατά αποτελέσματα, όπως στον ενεργειακό τομέα.

«Μέσω της οικονομίας, οι πολίτες των δύο χωρών αρχίζουν να αισθάνονται τα άμεσα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως ιστορικό βήμα και δέσμευση των δύο χωρών για την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας και για εποικοδομητική συνεργασία» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ στη διάρκεια της συνάντησης.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε επίσης η σημασία της συνεργασίας στον τομέα της υγείας, της γεωργίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της κοινωνικής πρόνοιας.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός της χώρας Ζάεφ Ζάεφ, απέστειλε, μέσω του πρέσβη της Ελλάδας Ρούσσου Κουντούρου, πρόσκληση στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία.

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση