«Αγριεύει» ο καιρός με χιονοπτώσεις βροχές και καταιγίδες

«Αγριεύει» ο καιρός με χιονοπτώσεις βροχές και καταιγίδες

Από το βράδυ της Τρίτης 26/1 επιδεινώνεται ο καιρός, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει: «έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις στη Θράκη και κατά τόπους στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Παράλληλα, χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στη Δυτική Μακεδονία και κατά τη νύχτας της Τρίτης 26/1 προς Τετάρτη 27/1 σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Βορείου Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά».

H πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-01-2021
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στα δυτικά άστατος καιρός με παροδικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμομονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές, ημιορεινές καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.
Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 28-01-2021
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και τα νότια, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά κυρίως της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και νωρίς το πρωί στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-01-2021
Στα δυτικά, από το απόγευμα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από τη νύχτα στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-01-2021
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά το πρωί και στην ανατολική νησιωτική χώρα μέχρι το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Γρήγορα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-01-2021
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση