Rafale: Τον Ιούλιο το πρώτο μαχητικό στην Ελλάδα

Rafale: Τον Ιούλιο το πρώτο μαχητικό στην Ελλάδα

Με συνολικά 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale ενισχύεται η Εθνική Άμυνα της Ελλάδας μετά την συμφωνία που υπεγράφη σήμερα.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας , Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα ομόλογός του, Φλοράνς Παρλί, υπέγραψαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη σύμβαση για την προμήθεια των 18 γαλλικών μαχητικών.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι «με την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale η δύναμη πυρός της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα πολλαπλασιαστεί».

Αναφερόμενος στα ειδικά χαρακτηριστικά των Rafale, ο Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα (αισθητήρες ραντάρ, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κλπ), σε συνδυασμό με τα στρατηγικού χαρακτήρα όπλα τους, τα καθιστούν σημαντικό παράγοντα αεροπορικής υπεροχής».

Η Γαλλίδα υπουργός ‘Αμυνας, Φλοράνς Παρλί, σε δηλώσεις διευκρίνισε ότι η προμήθεια των Rafale λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής αποτρεπτικής ικανότητας για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Το συνολικό κόστος κτήσης των 18 αεροσκαφών ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ χωρίς κρατήσεις. Εξ αυτών, τα έξι είναι καινούργια και τα δώδεκα μεταχειρισμένα. Η παραλαβή των πρώτων έξι μεταχειρισμένων μαχητικών θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021 με ρυθμό ένα ανά μήνα.

www.ert.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση