Μάστιγα για πολλές περιοχές της Αττικής οι συμμορίες ανηλίκων (video)

Μάστιγα για πολλές περιοχές της Αττικής οι συμμορίες ανηλίκων (video)

Σε μάστιγα έχουν μετατραπεί για πολλές περιοχές της Αττικής οι συμμορίες ανηλίκων. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σωρεία κατηγοριών σε ανήλικους που θεωρούνται μέλη συμμορίας η οποία διέπραττε ληστείες στα νότια προάστια. Τα θύματά τους – δύο επίσης ανήλικα παιδιά στην Αργυρούπολη – και οι οικογένειές τους είναι σε κατάσταση σοκ.

Η υπόθεση δεν είναι μεμονωμένη, καθώς οι συμμορίες έχουν μετατραπεί σε μάστιγα για πολλές περιοχές της Αττικής. Μάλιστα τα στόματα και των θυτών αλλά και των θυμάτων είναι κλειστά.

Η μαρτυρία της μητέρας σοκάρει, ο κόσμος γύρω της σκοτείνιασε όταν έμαθε ότι συμμορία ανηλίκων μαχαίρωσε το 17χρονο παιδί της στην πλατεία της γειτονιάς της στην Αργυρούπολη.

Όπως δήλωσε η μητέρα 17χρονου θύματος: «Το παιδί ήταν σε σοκ, ήταν παντού με αίματα. Τα χτυπήματα ήταν θανατηφόρα. Ήταν στο μηρό μαχαιριές παντού, στην καρωτίδα, λίγο πιο πάνω, στα πλευρά του, λίγο πιο κάτω στον πνεύμονα, είχε θανατηφόρα χτυπήματα. Παιδάκια να κλαίνε, κορίτσια ημιλιπόθυμα, μέσα στην πλατεία, εφτά η ώρα το απόγευμα. Του επιτέθηκαν κατευθείαν με μαχαίρι, χωρίς λόγο. 30α προς έναν».

Ομάδα περίπου 30 ανηλίκων ξεκίνησε από την περιοχή της Τερψιθέας στην Άνω Γλυφάδα και έφτασε μέχρι την Αργυρούπολη, με στόχο να εξαπολύσει επίθεση σε ανήλικους που θεωρεί εχθρούς, μόνο και μόνο γιατί φοιτούν σε διαφορετικό σχολείο, σε διαφορετική…αντίπαλη περιοχή.

Η επίθεση έγινε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αργυρούπολης.

Η Αστυνομία συνέλαβε δύο 15χρονους και έναν 16χρονο, ανάμεσά τους και ο ανήλικος που φέρεται να μαχαίρωσε τον 17χρονο μαθητή.

Σε βάρος των τριών δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε συμμορία, παράνομη οπλοφορία και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Οι ίδιοι αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση, ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή.

Οι νεαροί που έκαναν την επίθεση φαίνεται ότι ανήκουν σε μία ομάδα που είναι γνωστή ως η «ομάδα της Τερψιθέας».

Μάλιστα, η καταδρομική τους επίθεση και ο τραυματισμός του 17χρονου φαίνεται ότι έγινε αφορμή για να ανοίξουν στόματα.

Γονείς φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν για περιστατικά βίας, ενώ ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος αναμένεται να καταθέσει στοιχεία στον Εισαγγελέα και να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να βγει μπροστά και να μιλήσει για λογαριασμό γονιών που φοβούνται να το κάνουν.

Να σας πω ότι η Αστυνομία έχει χαρτογραφήσει σημεία-ορμητήρια όπου συγκεντρώνονταν μέλη της συγκεκριμένης ομάδας. Ένα από αυτά βρίσκεται στις παρυφές του βουνού στην Τερψιθέα. Εκεί έχουν καταγγελθεί διάφορα περιστατικά από κατοίκους, ενώ έχουν καταγραφεί και βανδαλισμοί.

Ένα στοιχείο που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς είναι η ομερτά που τηρήθηκε από τους τρεις ανηλίκους που συνελήφθησαν, οι οποίοι δεν είπαν λέξη στους αστυνομικούς.

Όσον αφορά στην κλοπή κινητών τηλεφώνων και άλλων αντικειμένων από τα θύματά τους, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ληστεύουν τα θύματα για να πάρουν λάφυρα αλλά και για να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Καλαφάτης

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση