Lockdown: Τι ισχύει για ταξί, φοιτητές και κυνήγι

Lockdown: Τι ισχύει για ταξί, φοιτητές και κυνήγι

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε η παράταση του λοκ-ντάουν στην επικράτεια την επόμενη εβδομάδα, με ορισμένες αλλαγές. Ειδικότερα, στα ταξί θα επιτρέπονται πλέον δύο επιβάτες εκτός του οδηγού, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στον τόπο σπουδών μόνο για να ξενοικιάσουν τις κατοικίες τους, από την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ενώ σε Ροδόπη, Εβρο και Ξάνθη επιτρέπεται με αυστηρούς όρους το κυνήγι των αγριόχοιρων λόγω της αφρικανικής πανώλης στο είδος.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 585 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 248 στην Αττική, ενώ είχαμε ακόμη 28 θανάτους και 288 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού και για τους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων από 80 έως 84 ετών. Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, διαβεβαίωσε ότι οι εβδομαδιαίες παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer στη χώρα μας επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς, τονίζοντας πως το σύνολο των παραδόσεων για το 1ο τρίμηνο του `21 παραμένει αμετάβλητο. Αντίθετα, η εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις του εμβολίου της στην Ευρώπη θα είναι μικρότερες από το αναμενόμενο, λόγω μείωσης της παραγωγής σε ένα εργοστάσιο.

Εν τω μεταξύ, με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί η επιστημονική κοινότητα την πορεία του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού από την Βρετανία. Όπως έγινε γνωστό, η μετάλλαξη αυτή είναι πολύ πιο μεταδοτική και μπορεί να είναι 30% πιο θανατηφόρα από τον αρχικό ιό, ωστόσο καλύπτεται από τα υφιστάμενα εμβόλια. Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα και ελέγχονται 10 ύποπτα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

 

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση