Διάρρηξη και βανδαλισμοί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Διάρρηξη και βανδαλισμοί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Απίστευτες εικόνες βανδαλισμού και καταστροφής αντίκρισαν το πρωί του Σαββάτου οι άνθρωποι του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Άγνωστοι είχαν μπει στα γραφεία και δεν άφησαν, κυριολεκτικά, τίποτα όρθιο.

Με βομβαρδισμένο τοπίο έμοιαζε ο χώρος. Γραφεία ανακατωμένα, συρτάρια πεταμένα, έγγραφα σκορπισμένα, πόρτες και υπολογιστές σπασμένα, ντουλάπια αναποδογυρισμένα, διαλυμένο το κυλικείο του Εργατικού Κέντρου.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή περίπου στις 9.30 το πρωί, όταν μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου πήγε στο κτιριο, είδε την εξώπορτα ανοικτή, ενώ μέσα από τον πρώτο όροφο ως τον τελευταίο, οι δράστες είχαν διαρρήξει ντουλάπες, συρτάρια και γραφεία.
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία με τη σήμανση να έχει ήδη λάβει αποτυπώματα από το σημείο.
Χρήματα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γιάννη Μανωλικάκη, δεν φυλάσσονταν, με εξαίρεση έναν κουμπαρά όπου συγκεντρώνονταν δωρεές για τον σύλλογο “Συνάνθρωπος”, τον οποίο οι δράστες άδειασαν παίρνοντας περίπου 50 ευρώ.
Πιθανότερο ενδεχόμενο φαίνεται οι δράστες να σκαρφάλωσαν στο μπαλκονάκι που υπάρχει πάνω από την είσοδο για να μπουν στο κτίριο και στη συνέχεια έφυγαν από την κεντρική είσοδο.

www.ert.gr

Μαρίνα Μανδακάκη
image}

Αφήστε μια απάντηση