Στ. Πέτσας: Το “σχέδιο Μάρσαλ” αλλάζει την πόλη της Θεσσαλονίκης

Στ. Πέτσας: Το “σχέδιο Μάρσαλ” αλλάζει την πόλη της Θεσσαλονίκης

Θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την πόλη της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν  το απόγευμα της Πέμπτης στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρο Καλαφάτη. 

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν στους δημοσιογράφους, μετά από συνάντηση περίπου μιάμισης ώρας, ο κ.Πέτσας εξήρε το έργο της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης λέγοντας πως έχουν κατατεθεί «πολύ σημαντικά σχέδια που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και πραγματικά αλλάζουν την όψη της πόλης. Ένα σχέδιο Μάρσαλ, όπως το έχετε ονομάσει, και νομίζω είναι, όχι μόνο σε ύψος ποσού, αλλά και ως προς τον συνδυασμό προτάσεων σε διαφορετικές κατηγορίες του προγράμματος που μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά την αλλαγή αυτής της όψης. Εμείς θα είμαστε δίπλα να στηρίξουμε οποιοδήποτε σοβαρό σχέδιο προς όφελος των πολιτών».

Ο κ.Ζέρβας από την πλευρά του ζήτησε τη στήριξη του υπουργείου και της κυβέρνησης για την προώθηση των θεμάτων της πόλης: «Είναι μια διαρκής προσπάθεια και υπάρχει ένας διαρκής δίαυλος συνεργασίας. Χαίρομαι που ο υπουργός βρίσκεται κοντά στον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη διοίκηση».

Παράλληλα, ο δήμαρχος έκανε έκκληση στους Θεσσαλονικείς να τηρήσουν τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό κατά το Σαββακύριακο που θα λειτουργεί η αγορά, στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων: «Λόγω των εκπτώσεων θα λειτουργήσει η αγορά το Σαββατοκύριακο και είναι ένα μεγάλο πείραμα για όλους μας. Να βγούμε να ψωνίσουμε, να χαρούμε την ανοιχτή αγορά αλλά με προσοχή. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας, να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για ψώνια με τα απαραίτητα μέτρα και με τίποτα να μην αφήσουμε το κακό να ξαναγυρίσει στην πόλη μας».

Από την πλευρά του, ο κ.Καλαφάτης, είπε πως «η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης σκοπεύει να λειτουργήσει ως καταλύτης, ως επιταχυντής των οποιοδήποτε έργων ή αναπτυξιακών πρωτοβουλιών σχεδιάζονται, δρομολογούνται ή υλοποιούνται στο δήμο Θεσσαλονίκης. Το αγαστό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει αποτελεί και την καλύτερη εγγύηση για την ευόδωση με τελικό ωφελούμενο τον Θεσσαλονικιό».

Στη συνάντηση με τους κυρίους Πέτσα και Καλαφάτη συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Ευθύμης Φωτόπουλος και οι αντιδήμαρχοι, Γιώργος Αβαρλής και Μιχάλης Κούπκας.

www.ert.gr

Εύα Κουσιοπούλου
image}

Αφήστε μια απάντηση