Μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις & επαγγελματίες που πλήττονται από την πανδημία (video)

Μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις & επαγγελματίες που πλήττονται από την πανδημία

To κράτος θα επιδοτήσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες για να καλύψουν τις ζημιές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με το νέο πρόγραμμα στήριξης, θα καλύπτεται έως και το 90% των πάγιων δαπανών για την περίοδο Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2020.


«Σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά, θα δύναται να χορηγείται ενίσχυση, με τη μορφή της «επιδότησης παγίων δαπανών», στο πλαίσιο της στήριξης για μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το πρόγραμμα θα αφορά επιχειρήσεις με πτώση τζίρου άνω του 30% σε σχέση με το 2019. Θα δίδονται αποζημιώσεις για δαπάνες όπως
* μισθοδοσία,
* λογαριασμοί ΔΕΚΟ
* leasing

Από την επιδότηση θα αφαιρούνται τα χρήματα που δόθηκαν στο πλαίσιο άλλων μέτρων στήριξης όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η αναστολή συμβάσεων εργασίας.

Την ανάγκη γενναίας ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας συζητώντας με καταστηματάρχες, επαγγελματίες και απλούς πολίτες στο Ίλιον, λέγοντας: «Να γίνει η επιστρεπτέα μη επιστρεπτέα».

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Φώφη Γεννηματά, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία και την αγορά, αναφέροντας ότι: «υπάρχουν περιθώρια για αξιοποίηση κι άλλων πόρων, αν όχι τώρα πότε; Επί ερειπίων»;

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για τη μη καταβολή ενοικίου τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο για τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές αλλά και το «πάγωμα» των επιταγών.

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση