Στο «τραπέζι» το άνοιγμα Γυμνασίων & Λυκείων – Σε αναμονή η εστίαση

Στο «τραπέζι» το άνοιγμα Γυμνασίων & Λυκείων – Σε αναμονή η εστίαση

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει την Παρασκευή και στην ατζέντα υπάρχει το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων αλλά και το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων αναμένεται να εξετάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, με την κυβέρνηση να τονίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχει να επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στον φυσικό τους χώρο.

«Οι σχέσεις καθηγητή με τους μαθητές του, οι σχέσεις μεταξύ των μαθητών, δεν μπορούν να αντικατασταθούν σε καμία των περιπτώσεων από καμία τηλεκπαίδευση όσο πετυχημένη και να είναι. Γι’ αυτό κιόλας εκφράζουμε αυτή την αγωνία για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Η Επιτροπή ενδέχεται να εξετάσει, επίσης, την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για επαναλειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ με αυστηρά μέτρα προστασίας, ακόμα και με ραντεβού.

Αντιθέτως, σε μεταγενέστερο χρόνο θα εξεταστεί η επαναλειτουργία της εστίασης, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, γεγονός που προβληματίζει τους επιχειρηματίες.
Πρόσθετα μέτρα στήριξης για την εστίαση σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με έμφαση στην επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Εξετάζουμε πρόσθετα μέτρα για την εστίαση που έχει πληγεί» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τηλεδιάσκεψη με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με θέμα την άρση της απαγόρευσης στο κυνήγι.

«Ενώ επιτρέπεται η βόλτα με κατοικίδιο, ακόμα και το μότο κρος στην Πάρνηθα από υψηλόβαθμα, σε πολιτειακό επίπεδο, στελέχη, δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα, ούτε κατά μόνας» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Με τους οικολόγους φοράει δήθεν πράσινο κοστούμι, με τους κυνηγούς κρατάει στο χέρι καραμπίνα. Αυτό δεν λέγεται σοβαρή αντιπολίτευση» σχολίασε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Άρση της απαγόρευσης κυνηγιού, με την τήρηση όλων των επιστημονικών πρωτοκόλλων, ζητεί το ΚΚΕ.

Με κριτήρια τη μείωση εσόδων το 2020 και το ύψος του εισοδήματος, θα δοθεί το επίδομα των 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση