Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι 2 δράστες αιματηρής ληστείας στην οδό Μοναστηρίου

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι 2 δράστες αιματηρής ληστείας στην οδό Μοναστηρίου

Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από  έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση τριπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας, που έγινε το Φεβρουάριο του 2019 σε βάρος δύο ιδιοκτητών και ενός υπαλλήλου καταστήματος.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο  αντρών ηλικίας 37 και 31 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού κατά συρροή, απόπειρας ληστείας από κοινού, παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας, κλοπής από κοινού και συνέργεια σε απόπειρα ληστείας.

Το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου 2019, στην  περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, ο 37χρονος έχοντας προτεταμένο πιστόλι εισέβαλε μαζί με συνεργό του σε κατάστημα ψιλικών, αφού προηγουμένως έσπασαν με βαριοπούλα υαλοπίνακα του καταστήματος. Πυροβόλησε μία φορά κατά του υπαλλήλου, όταν εκείνος επιχείρησε να αμυνθεί με καρέκλα. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος καταμετρούσε εισπράξεις της επιχείρησης, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα του στοχεύοντας προς τον 37χρονο, ενώ ο άλλος ιδιοκτήτης και γιος του πρώτου προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.

Κατά τη διάρκεια πάλης που ακολούθησε μεταξύ των δύο ιδιοκτητών και των δύο δραστών, ο 37χρονος πυροβόλησε επανειλημμένα σε βάρος των ιδιοκτητών τραυματίζοντάς τους σοβαρά και διέφυγε μαζί με το συνεργό του. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύτηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της ληστείας, κοντά στο κατάστημα βρισκόταν αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 31χρονος. Ο ίδιος ως υπάλληλος περιπτέρου  συνεργαζόταν με την συγκεκριμένη επιχείρηση και επισκεπτόταν κατά το παρελθόν το κατάστημα για την προμήθεια εμπορευμάτων.

Ο 37χρονος είχε εντοπισθεί και συλληφθεί από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, τον Οκτώβριο του 2020, καθώς σε βάρος του είχαν εκδοθεί έξι εντάλματα σύλληψης για ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά και ταχυδρομικά καταστήματα και βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

www.ert.gr

Εύα Κουσιοπούλου
image}

Αφήστε μια απάντηση