Διήμερο κρίσιμων επαφών του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών με ΕΕ και ΝΑΤΟ

Διήμερο κρίσιμων επαφών του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών με ΕΕ και ΝΑΤΟ

Σειρά κρίσιμων επαφών για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα έχει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγα 24ωρα πριν την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για τη εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ στο πλαίσιο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στη γείτονα, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και την επαναπροσέγγιση με την ΕΕ.

Επίσης ο κ. Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τους Επιτρόπους για την Ευρωπαϊκή διεύρυνση και Εσωτερικών, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά και την Βελγίδα ομόλογό του Σοφί Βιλμές.

Αύριο Παρασκευή ο Τούρκος αξιωματούχος θα συναντηθεί στην έδρα του ΝΑΤΟ με τον Γενικό Γραμματέα Γενς Στόλτεμπεργκ με την προμήθεια των ρωσικών S400 να επισκιάζει τις σχέσεις της Συμμαχίας με την Τουρκία και ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων από τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν.

Σχετική είδηση

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση