Πώς πληρώνεται η καραντίνα για τους εργαζόμενους

Πώς πληρώνεται η καραντίνα για τους εργαζόμενους

Ιδιαίτερη χρηστική αξία έχει για τους εργαζόμενους η γνώση για το πως πρέπει να κινηθούν και τι ισχύει στις περιπτώσεις που έχουν πληγεί οι ίδιοι από την πανδημία ή έχουν τεθεί σε καραντίνα χωρίς να νοσήσουν.

Όπως αναφέρει σε σχετικές ανακοινώσεις του το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής, περιοχή που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα από την πανδημία και φιλοξενεί μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων: «Όσοι νόσησαν από Covid 19 και υποχρεώθηκαν σε 10ήμερη καραντίνα πρέπει να απευθύνονται σε γιατρό του ΕΟΠΠΥ με το έγγραφο θετικού τεστ από όπου και τους χορηγείται η 10ήμερη αναρρωτική άδεια.

Όσοι υποχρεώθηκαν σε 14ήμερη καραντίνα χωρίς να νοσήσουν (μέλη της οικογένειας), ο εργοδότης υποχρεούται να πληρώσει τις 7 ημέρες και οι υπόλοιπες αναπληρώνονται με υπερωρίες κατ’ ανώτατο όριο 1 ώρα ημερησίως.

Η καραντίνα λόγω covid-19, λογίζεται ως αναρρωτική άδεια. Η διαδικασία είναι η εξής: επισκέπτεστε γιατρό του ΕΟΔΥ ή του Κέντρου Υγείας και με την βεβαίωση θετικότητας του τεστ, ο γιατρός γράφει αναρρωτική άδεια. Ακολουθεί η κατάθεση των δικαιολογητικών στο ΙΚΑ για την πληρωμή».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση