Η λύτρωση ήρθε από τον πάγκο, 2-0 ο Άρης τον Αστέρα Τρίπολης (video)

Η λύτρωση ήρθε από τον πάγκο, 2-0 ο Άρης τον Αστέρα Τρίπολης (video)

Προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Άρης που επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Ντάνιελ Μαντσίνι και Φακούντο Μπερτόγλιο βρήκαν δίχτυα έχοντας μπει ως αλλαγή στο ματς, με τους «κίτρινους» να έχουν και δοκάρι στο δεύτερο μέρος με τον Λούκας Σάσα.

Οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη – πολύ σπουδαία πάντως – στιγμή καταγράφηκε στο 23ο λεπτό. Ο Μπρούνο Γκάμα με κάθετη πάσα έβγαλε τον Δημήτρη Μάνο τετ α τετ με τον Αντώνη Τσιφτσή, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να αποκρούει με… το κεφάλι. Επτά λεπτά μετά, η όμορφη ατομική ενέργεια του Γκάμα κατέληξε σε δυνατό σουτ που μπλόκαρε ο Τσιφτσής, ενώ αντίστοιχη κατάληξη – αλλά στην αγκαλιά του Μάριου Σιαμπάνη – είχε το αναιμικό σουτ του Παναγιώτη Τζίμα, μετά το συνδυασμό του με τον Χουάν Μουνάφο, στο 34΄.

Άλλη εικόνα στο δεύτερο μέρος… Στο 51΄, Σαντέ Σίλβα και Μάνος συνδυάστηκαν, ο Σάσα μπήκε στην περιοχή, αλλά το αριστερό σουτ που εξαπέλυσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή. Ακόμη μία καλή στιγμή για τον Άρη χάθηκε στο 67ο λεπτό, όταν ο Γκάμα βρήκε τον Σίλβα, αλλά το διαγώνιο σουτ-γύρισμα του Πορτογάλου πέρασε παράλληλα με την εστία των Αρκάδων. Η λύτρωση για τους «κίτρινους» ήρθε στο 69΄, όταν ο Εμάνουελ Σάκιτς έκανε από δεξιά τη σέντρα και ο νεοεισελθών Μαντσίνι με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με την κεφαλιά του Τζίμα στο 72΄ να μη βρίσκει στόχο. Τρία λεπτά αργότερα, από λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Μαντσίνι έδωσε στον Μπερτόγλιο και ο Αργεντινός με ωραίο δεξί πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 2-0!

Σε δύο εβδομάδες ο αγώνας ρεβάνς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με τον Αστέρα Τρίπολης να έχει πλέον πολύ δύσκολο έργο μπροστά του και τον Άρη να καλείται να διαχειριστεί το σημαντικό πλεονέκτημα των δυο τερμάτων που απέκτησε.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Κίτρινες κάρτες: Σάκιτς – Μουνάφο, Σουάρεθ

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Γκάνεα, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάσα, Τζέγκο, Σίλβα (84΄ Κάτσε), Ματέο (54΄ Μπερτόγλιο), Γκάμα (84΄ Λόπεθ), Μάνος (66΄ Μαντσίνι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Ρούμπεν Γκαρσία, Μπελόκ, Μουνάφο (73΄ Ριέρα), Καπίγια (64΄ Σίτο), Λέο Τιλίκα (63΄ Κρέσπι), Αλί Μπαμπά (46΄ Βαλιέντε), Τζίμας (87΄ Κανελλόπουλος).

***Ο Χαβιέ Ματίγια αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική κι έμεινε εκτός αποστολής του Άρη, με τον Νικόλα Ιωάννου να μπαίνει στη θέση του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

www.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής
image}

Αφήστε μια απάντηση