Σταδιακά βήματα και εξέταση των επιδημιολογικών στοιχείων για το άνοιγμα της αγοράς (video)

Σταδιακά βήματα και εξέταση των επιδημιολογικών στοιχείων για το άνοιγμα της αγοράς (video)

Τα μέτρα προστασίας και το χρονικό παράθυρο των δύο ωρών δεν πτοούν τους καταναλωτές που μετά από δυόμιση μήνες κατακλύζουν τα μαγαζιά για να κάνουν τις αγορές τους και να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις. Ζητούμενο παραμένει η επαναλειτουργία της εστίασης, που θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας.

Κατεβάζει τον πήχη η κυβέρνηση όσον αφορά περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς. Αφού μετρηθούν οι επιπτώσεις από την επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων και καταστημάτων, τότε θα εξεταστεί το άνοιγμα της εστίασης, μόνο σε εξωτερικούς χώρους και γι’ αυτό δίνεται η επιδότηση για την αγορά θερμαντικών συσκευών.

«Αφού άνοιξε το λιανεμπόριο, πρέπει να μετρηθεί, πώς το άνοιγμα του λιανεμπορίου επηρεάζει τα επιδημιολογικά στοιχεία, πώς συσχετίζονται το λιανεμπόριο και τα δημοτικά με τα επιδημιολογικά στοιχεί», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

«Δεν είναι ώρα να ζητήσουμε περαιτέρω άνοιγμα. Το πρώτο που θα θέσουμε θα είναι η αποτίμηση του λιανικού εμπορίου. Η συζήτηση για περαιτέρω χαλάρωση ίσως να είναι και λίγο πρόωρη», επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open.

Την Παρασκευή στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα το επόμενο διάστημα.

Ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων Αλέξης Άγριος δήλωσε πως: «φέτος λόγω και της κατάστασης έχει χαθεί ένα 50 – 60% του ετήσιου τζίρου μας, άρα περιμένουμε ένα άνοιγμα για να μπορέσουμε να σώσουμε ένα κομμάτι της φετινής περιόδου».

Στο «τραπέζι» βρίσκεται η μετακίνηση των πολιτών προς τα χιονοδρομικά να γίνεται με την επίδειξη αποδεικτικού της κράτησης ώστε να μην υπάρξει χαλάρωση και άσκοπες μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Ζωντάνεψε για δεύτερη ημέρα η Ερμού με ουρές έξω από τα καταστήματα και με την αστυνομία να κάνει συστάσεις στο κόσμο.

Στη πρώτη επιλογή των καταναλωτών βρέθηκαν τα καταστήματα ένδυσης καθώς μετά από πολύ καιρό είχαν τη δυνατότητα να δουν και να δοκιμάσουν τα ρούχα από κοντά!

Όπως δήλωσε ο έμπορος Σταύρος Παπαγεωργίου: «είναι η ανάγκη να δει το ρούχο από κοντά αλλά είναι και η ανάγκη να κάνει Shopping Therapy».

Το καταναλωτικό κοινό την πρώτη ημέρα των αγορών αναζήτησε ακόμη, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και είδη σπιτιού.

«Μεταξύ 40-50% παρόλα αυτά είναι ικανοποιητικό που είμαστε ανοιχτά», ανέφερε ο έμπορος Αλέξανδρος Μανωλόπουλος.

Ικανοποίηση μετά την πρώτη ημέρα λειτουργίας επικρατεί και στα εμπορικά κέντρα που άνοιξαν ξανά μετά από περίπου 2,5 μήνες.

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης, Μαίρη Σκανδάλη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση