Θ. Βασιλακόπουλος: Το άνοιγμα των σχολείων θα κριθεί από τα δεδομένα (video)

Θ. Βασιλακόπουλος: Το άνοιγμα των σχολείων θα κριθεί από τα δεδομένα (video)

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος είπε πως το τι θα γίνει από εδώ και πέρα εξαρτάται από 3 παράγοντες: Από την πολιτεία που θα πρέπει να έχει τα εποπτικά όργανα σε εγρήγορση ώστε όσοι έμποροι δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα να απομονώνονται, από τους εμπόρους που πρέπει να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού αυτό το άνοιγμα και από εμάς και τη συπεριφορά μας, το να φοράμε τη μάσκα μας σωστά, ώστε να καλύπτει τη μύτη.

Ο ίδιος είπε ότι προηγείται να ανοίξει η δευτεροβάθμια παιδεία, για εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λόγους, κάτι λογικά πρέπει να γίνει δυο εβδομάδες αφότου άνοιξαν τα Δημοτικά, δηλαδή μια εβδομάδα από τώρα, οπότε να συλλεχθούν και νέα στοιχεία. Εάν προκύψει ότι η αναμενόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση από το λιανεμπόριο είναι σε διαχειρίσιμο ποσοστό, μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο βήμα, είπε.

Τα χιονοδρομικά εχουν ιδιαιτερότητα. Αλλά άλλο χιονοδρομία, που είναι ασφαλής δραστηριότητα, κι άλλο τα σαλέ που θα είναι εστίες υπερμετάδοσης και άλλο οι ταβέρνες.

www.ert.gr

Κωνσταντίνα Βαλαούρα

Αφήστε μια απάντηση