Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Ζέρβα με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Ζέρβα με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος

Η στήριξη ενός “Σχεδίου Μάρσαλ” για την επανεκκίνηση της οικονομίας της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα στη συνάντηση που είχε, στην Αθήνα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Στη συνάντηση έγινε, ακόμη, εκτενής συζήτηση για τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζέρβας επεσήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του πλαισίου που διέπει την οικονομική διαχείριση των δήμων, το οποίο ακόμη και σήμερα καθορίζεται με βασιλικό διάταγμα, ενώ υπέβαλε και το αίτημα να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. Παράλληλα, συζητήθηκε η επερχόμενη αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Ο κ. Ζέρβας συναντήθηκε, ακόμη, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις έργων από το “Πράσινο Ταμείο” όπως και τις χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση απαλλοτριώσεων, ενώ επί τάπητος τέθηκε η επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με την έγκριση της μελέτης αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τη συνάντηση απασχόλησαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της ανακύκλωσης, δεδομένης της σπουδαιότητας που προσδίδεται σε δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας.

www.ert.gr

Μιχαήλ Νεκτάριος Τέγος

Αφήστε μια απάντηση