Δικτύωση επιχειρήσεων μέσω του Enterprise Europe Network (Video)

Δικτύωση επιχειρήσεων μέσω του Enterprise Europe Network (Video)

Στο Enterprise Europe Network, το ευρωπαϊκό δίκτυο συνεργασιών μεταξυ επιχειρήσεων, συμμετέχουν 600 οργανισμοί από περισσότερες από 60 χώρες και έχει 3.000 συμβούλους. Το δίκτυο μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κάνουν συνεργασίες επιχειρηματικές, τεχνολογικές για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας, ή για να υποβάλλουν μια κοινή πρόταση για έρευνα.

Τον ελληνικό κόμβο συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και ηλεκτρονικού περιεχομένου, και συμμετέχουν 12 φορείς, όπως αναπτυξιακές εταιρείες, επιμελητήρια και ερευνητικούς φορείς.

Μια επιχείρηση μπορεί να φτιάξει το επιχειρηματικό της προφίλ και να είναι προσβάσιμο στους συμβούλους του ΕΕΝ, που θα το προωθήσουν στις εταιρείες της χώρας τους, που αναζητούν κάτι που ταιριάζει σε αυτό το προφίλ. Επίσης το ΕΕΝ διοργανώνει διμερείς συναντήσεις Β2Β στο πλαίσιο μεγάλων εμπορικών εκθέσεων. Με αυτό τον τρόπο μια ελληνική εταιρεία διαστημικής και νέων τεχνολογιών ανέπτυξε ερευνητική συνεργασία με την Airbus στον τομέα του 5G.

Όλο το ελληνικό δίκτυο δίνει συμβουλές για τη διαχείριση της καινοτομίας σε περισσότερους από 4.000 φορείς και για πρόσβαση σε νέες αγορές σε 1.500 φορείς. Από αυτή τη δραστηριότητα προέκυψαν 136 επιχειρηματικές συνεργασίες.

Eπίσης το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης είναι το σημείο επαφής για ερευνητές και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τα ερευνητικά προγράμμα του HORIZON 2O2O και για τις νέες δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ3, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

www.ert.gr

Σοφία Χριστοφορίδου

Αφήστε μια απάντηση