Κ. Σακελλαροπούλου: Σύμβολο αξιών και πολιτισμού η προεδρική φρουρά (video)

Κ. Σακελλαροπούλου: Σύμβολο αξιών και πολιτισμού η προεδρική φρουρά

Τη σημασία της προεδρικής φρουράς ως σύμβολο αξιών και πολιτισμού, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την εκδήλωση για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Φουστανελά.

Με την ευκαιρία αυτή, η κα Σακελλαροπούλου, έκοψε και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Σώματος και για άλλη μια φορά επισήμανε, ότι ο Έλληνας εύζωνας, μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες εθνικές φιγούρες διεθνώς, «αποτελεί την ζωντανή υπόμνηση των αξιών για τις οποίες πολεμήσαμε και ακόμη υπερασπιζόμαστε σε κάθε φάση της εθνικής μας διαδρομής. Τις αξίες της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της εθνικής μας κυριαρχίας».

«Οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, είναι οι θεματοφύλακες της ιστορικής μας μνήμης. Συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον μας. Την κληρονομιά μας με τη δυναμική πορεία μας προς το αύριο» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπογράμμισε πως «φέτος 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, η παρουσία τους βαραίνει διπλά. Παραπέμποντας ευθέως στους αγωνιστές της επανάστασης, συμβολίζουν τη συνέχεια του έθνους και της ιστορίας μας»

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση