Επιτυχής η άσκηση ετοιμότητας πυρκαγιάς της ΟΕΜ στον Καβελάρη Μεγάρων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση ετοιμότητας πυρκαγιάς από την Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών (ΟΕΜ) στον Καβελάρη Μεγάρων, εχθές Κυριακή 10 Απριλίου.

Στην άσκηση, της οποίας την πρωτοβουλία είχε η ΟΕΜ, συμμετείχαν επίσης, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας – Ειδυλλίας «Πατέρας», η ΣΕΔΑΠ και η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού Αχαρνών. Η ΕΠΟΕΜΑ δεν κατάφερε να παραβρεθεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της άσκησης, λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Παρόντες, στην παρακολούθηση της άσκησης, ήταν ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων αντιπύραρχος, Δημήτρης Καϊάφας, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός και ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Ευάγγελος Λιάκος.

Η άσκηση έλαβε χώρα στον Καβελάρη Μεγάρων με σκοπό την ετοιμότητα των εθελοντικών ομάδων της Δυτικής Αττικής και του εξοπλισμού τους σε υποθετικό σενάριο πυρκαγιάς εν όψει αντιπυρικής περιόδου. Επίσης περιελάμβανε και επέμβαση σε περιστατικό λιποθυμίας πολίτη σε πανικό έπειτα από εισπνοή καπνού.

Εκ μέρους της ΟΕΜ, ο Δανιήλ Γεώργιος Κουτουλίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς τις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων για την παρουσία της, όσο και τον Δήμο Μεγαρέων για τη χορηγία καυσίμων, καθώς και τους υπόλοιπους χορηγούς της.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, δήλωσε την ικανοποίησή του για τη διενέργεια της άσκησης και τόνισε την ανάγκη ετοιμότητας όλων των φορέων. «Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου και γι’ αυτό άμεσα, στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, θα ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα και δράσεις, ούτως ώστε ο Δήμος να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει περιστατικά πυρκαγιάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Τέλος, ο κ. Καϊάφας ως παρατηρητής της άσκησης, δήλωσε πως θα συζητηθούν και θα αναλυθούν τα αποτελέσματα και η διαδικασία εκτέλεσης της άσκησης με τις ομάδες για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος όταν και εφ’ όσον υπάρξει ανάγκη αντιμετώπισης συμβάντος. Συνεχάρη τις εθελοντικές ομάδες και κυρίως την ΟΕΜ που είχε την πρωτοβουλία και την οργάνωση της άσκησης, προαναγγέλοντας και άλλες παρόμοιες ασκήσεις με επικεφαλής την Πυροσβεστική. Ασκήσεις στις οποίες θα κληθούν και οι εθελοντές με σκοπό τον αρτιότερο συντονισμό για να επιτευχθούν όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα κατά την αντιπυρική περίοδο που έρχεται.

Με ανάρτησή του σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης ο βουλευτής, Ευάγγελος Λιάκος, δήλωσε:
«Με τους περισσότερους γνωριστήκαμε πέρσι κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στα Γεράνια Όρη και στο Όρος Πατέρας. Από τότε έχουμε κρατήσει άριστες σχέσεις καθώς μας ενώνουν η αγάπη για το περιβάλλον και η ανάδειξη του τόπου μας.

Σήμερα, είχα την τιμή να με καλέσουν στην άσκηση που έκαναν στον οικισμό Καβελάρη στα Μέγαρα.
Θέλω να ξέρουν ότι για εμένα οι δεσμοί που δημιουργούνται την ώρα της μάχης είναι άρρηκτοι.
Θα τους σέβομαι πάντα και θα είμαι δίπλα τους όποτε και αν μου ζητηθεί».

aapo

Αφήστε μια απάντηση