Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Αθηνών για τις αποκαλύψεις της Σ. Μπεκατώρου

Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Αθηνών για τις αποκαλύψεις της Σ. Μπεκατώρου

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών για τα όσα αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου αναφορικά με τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια, από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, όπως καταγγέλλει.

Η Σοφία Μπεκατώρου φέρεται ότι κατονόμασε τον άνθρωπο που την βίασε.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μετά τις εξελίξεις παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα η Ολυμπιονίκης θα κληθεί να καταθέσει όσα έχει αποκαλύψει, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της έχει ήδη παραγραφεί.

Στο πρόσωπο της εκδηλώνεται κύμα συμπαράστασης. Ο πρωθυπουργός νωρίτερα επικοινώνησε με την Ολυμπιονίκη, και με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα τόνισε ότι έδειξε το δρόμο, σπάζοντας με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου.

Την ανάγκη να σπάσει η σιωπή σχετικά με το έγκλημα της σεξουαλικής βίας επισημαίνουν με αναρτήσεις τους, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25.

Οι αποκαλύψεις έδειξαν την οδό και σε άλλες αθλήτριες προκειμένου να μιλήσουν ανοιχτά για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησεις που υπεστησαν σε νεαρή ηλικία. Η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ και η κολυμβήτρια τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα αποκαλύπτουν το άλλο, το σκοτεινό πρόσωπο του ελληνικού πρωταθλητισμού, που δεν είναι το κυρίαρχο, αλλά υπάρχει, ενώ ταυτόχρονα στιγματίζουν τον «εύκολο σχολιασμό».

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση